Дата публікації:
15 вересня 2021
Кількість переглядів:
740
Поділитися:

Бібліотека продовжує роботу над проєктом “СумДУ на сторінках Вікіпедії”, завдяки якому ми розповідаємо про найталановитіших, найуспішніших і найвідоміших особистостей нашого університету.  

...Є така професія — дітей лікувати…

Сьогодні знайомимо Вас з людиною, яка стояла біля витоків заснування Медичного інституту Сумського державного університету. Емоційна врівноваженість, любов до дітей, уважність, відповідальність. Це саме про нього Сміяна Олександра Івановича.  

… Далекий 1994 рік. Олександр Іванович тільки-но переїхав до Сум і почав працювати на кафедрі дитячих хвороб тоді ще медичного факультету СумДУ. А з 2001 до 2005 року очолював його та зробив усе можливе, щоб факультет успішно розвивався і в майбутньому перетворився на потужний навчальний заклад Медичний інститут Сумського державного університету...

Вчений, професор, педагог, лікар-педіатр, головний редактор “Східноукраїнського медичного журналу”, голова Асоціації педіатрів у Сумській області, завідувач кафедри педіатрії і це про одну людину. Важко навіть уявити, як Олександр Іванович все встигає. Його учні це висококваліфіковані лікарі та вчені, які його поважають та з теплом відгукуються. Кафедра педіатрії, яку він очолює багато років, це колектив однодумців та професіоналів. 

Дізнавайтеся більше про здобутки видатного вченого та лікаря читайте нову статтю у Вікіпедії.

P.S. Долучайтеся до проєкту “СумДУ на сторінках Вікіпедії”, давайте разом розповімо про тих, без кого неможлива історія та сьогодення нашої альма-матер.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua