Дата публікації:
26 вересня 2019
Кількість переглядів:
1036
Поділитися:

Відомий журналіст та історик Вахтанг Кіпіані 24 вересня 2019 р. презентував книгу "Справа Василя Стуса". Презентація відбулася на двох локаціях – у Центральній бібліотеці та Конгрес-центрі СумДУ. Близько двох сотень студентів, викладачів та гостей відвідали ці заходи. Багатогранність автора, дружня атмосфера, цікаві факти з життя Василя Стуса не лишили байдужими гостей заходу. 

Видання "Справа Василя Стуса" містить найцікавіші та маловідомі факти з життя, ув’язнення та загибелі одного з найбільш визначних не тільки українських, а і європейських поетів ХХ століття – Василя Стуса. Його твори були заборонені в Україні і публікувалися лише за кордоном. Основою книги стала шеститомна кримінальна справа, що зберігається на полицях Галузевого державного архіву СБУ. "Ця книга – це життя Стуса між арештом і смертю, 5 років із його життя", - говорить письменник Вахтанг Кіпіані. Книгу "Справа Василя Стуса" представлено більш ніж у десяти містах України. 

Вахтанг Кіпіані не залишив бібліотеку СумДУ без подарунків. 3 книги з дарчим підписом було подаровано до фонду бібліотеки. З книгами можна ознайомитись в центральній бібліотеці, 2-й поверх (БІЦ-208).

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua