Дата публікації:
10 листопада 2022
Кількість переглядів:
354
Поділитися:

9 листопада відбулася чергова онлайн-зустріч співробітників Бібліотеки СумДУ з колегами з Бібліотеки університету Ліверпуля в рамках проєкту «Ініціатива Єднання». Зустріч була присвячена здебільшого питанню відкритої науки ‒ пріоритетному напрямку роботи бібліотеки в рамках затвердженої стратегії розвитку на 2023-2027 рр.

Обговорили такі питання:

  1. Політика відкритої науки Університету Ліверпуля. Роль бібліотеки у цьому процесі.
  2. Принципи належного управління даними FAIR (видимість, доступність, сумісність та багаторазове використання наукових даних).
  3. Загальноуніверситетська політика щодо ліцензування контенту. Обов'язки менеджера з ліцензування в бібліотеці Університету Ліверпуля.
  4. Підтримка ініціативи щодо відкритих освітніх ресурсів академічною спільнотою університету.
  5. Досвід бібліотеки університету Ліверпуля щодо створення віртуальної екскурсії музеями та галереями.
  6. Співпраця обох бібліотек у контексті проведення Євробачення-2023.
  7. Грантова діяльність бібліотеки Університету Ліверпуля.

 

Ми дійшли згоди щодо:

  • проведення циклу занять на початку наступного року з питань відкритої науки для бібліотекарів та спільноти університету;
  • організації зустрічі-навчання у грудні цього року, присвяченої соціальним мережам та підвищенню якості контенту бібліотеки у соціальному середовищі;
  • проведення семінарів Know-How для академічної спільноти нашого університету.

Також ми зрозуміли, що наші бібліотеки дотримуються схожої політики щодо використання ліцензій Creative Commons в контексті авторського права.

Приємна пропозиція від колег з бібліотеки університету Ліверпуля! Запрошуються усі охочі серед академічної спільноти університету СумДУ відвідати Університет Ліверпуля під час Євробачення 2023. Співробітники бібліотеки пропонують відвідати бібліотеку, музеї та галереї університету Ліверпуля та обіцяють створити неймовірну атмосферу спілкування та затишку.

Наша зустріч відбулася в атмосфері взаєморозуміння та поваги. Ми вдячні нашим колегам за постійну підтримку та щиру схвильованість становищем спільноти нашого міста та країни в цілому!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua