Дата публікації:
27 липня 2022
Кількість переглядів:
325
Поділитися:

25 липня відбулась зустріч з колегами Бібліотеки Університету Ліверпуля.

На зустрічі були присутні директори, заступники директорів та завідувачі відділів обох бібліотек.

Зустріч була присвячена обговоренню стратегії розвитку обох бібліотек.

Для зустрічі Бібліотекою СумДУ були підготовлені наступні питання:

  1. Не могли б ви поділитися досвідом роботи Відділу відкритих досліджень?
  2. Чи можете ви поділитися стратегічним підходом просування сервісів та послуг для студентів і дослідників?
  3. Нам дуже цікавий ваш підхід до ведення соціальних мереж. У вас є значна кількість підписників в Instagram і активність (коментарі, лайки). Скільки бібліотекарів задіяно у роботі по веденню соціальних мережах? Не могли б ви поділитися своїм досвідом досягнення такого результату?
  4. Яку роль відіграє ваша бібліотека у просуванні університетських журналів до наукометричних та бібліографічних баз даних для покращення їх індексації? Чи співпрацює бібліотека з видавництвами журналів вашого університету? Якщо так, то яким чином?
  5. У вас дуже сильна команда предметних бібліотекарів. Які їхні основні обов'язки?

Колег із Бібліотеки Університету Ліверпуля зацікавили наші відповіді на такі запитання:

  1. Яких успіхів ви досягли в реалізації вашої стратегії, а також з якими викликами ви стикнулись?
  2. Яку підтримку ви маєте від свого університету для виконання всіх цифрових потреб? І чи є у вашій бібліотеці посади ІТ- спеціалістів, для реалізації цифрових аспектів Стратегії? Якщо так, то які функції вони виконують?
  3. Лабораторія аналізу даних і цифрових послуг: нам було б цікаво почути про розвиток лабораторії та яку форму вона має – це фізичний/віртуальний/гібридний простір?
  4. Стратегія Бібліотеки наголошує на важливості розвитку партнерства, зокрема з університетським персоналом, факультетами та кафедрами, а також широким загалом. Розкажіть детальніше про форми, яких набули ці партнерства?
  5. Щодо аналізу навчальної програми – нам цікаво знати, які дані ви використовуєте та як ви працюєте з відділами університету в цьому напрямку? Який результат цієї роботи?
  6. Чи є якісь конкретні сфери, в яких ви хотіли б працювати з нами, або проєкти, які ви хотіли б з нами розпочати?

Ми досягли успіху щодо подальших напрямків співпраці:

  • домовились про проведення окремої зустрічі присвяченій відритій науці, відкритим дослідницьким практикам та управлінню даними. Начальник Мартін Вольф та співробітники Відділу відкритих досліджень Бібліотеки Університету Ліверпуля поділяться досвідом роботи та функціонування відділу.
  • заплановано семінар щодо підвищення кваліфікації бібліотекарів СумДУ з питань ведення соціальних мереж. У Бібліотеці Університету Ліверпуля за даний напрямок роботи відповідальна Алекс Віддесон, яка має досвід роботи у сфері маркетингу. Вона та її команда розробили власний стратегічний підхід щодо просування соціальних мереж Бібліотеки та збільшення кількості фоловерів.

Впевнені, що наша подальша співпраця буде плідною та взаємовигідною, а набуті знання та досвід зроблять нас сильнішими та успішнішими!

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua