Дата публікації:
01 червня 2022
Кількість переглядів:
378
Поділитися:

31 травня відбулася чергова онлайн-зустріч співробітників Бібліотеки СумДУ з колегами з Бібліотеки університету Ліверпуля в рамках проєкту «Ініціатива Єднання». Дана зустріч була присвячена знайомству із сервісом KnowHow.

Під час зустрічі Хезер Джонстон, одна із розробниць KnowHow семінарів, розповіла нам про даний сервіс. Студенти долучаються до семінарів за власним бажанням, або викладач рекомендує студенту пройти той чи інший семінар, спостерігаючи його прогалини у навчанні.

Цикл семінарів включає в себе такі теми:

  • академічне письмо;
  • пошук та підбір ресурсів;
  • редагування джерел;
  • тайм-менеджмент;
  • робота зі статистичними даними;
  • візуалізація даних

Контент сервісу розміщений у віртуальному навчальному середовищі Canvas, що містить онлайн-туторіали, презентації та інші матеріали із зазначених тем.

Ми дійшли висновку, що наші бібліотеки працюють в одному напрямку. Бібліотекарі СумДУ також здійснюють інформаційно-консультативну підтримку науковців, викладачів, студентів. До того ж нашими фахівцями бібліотеки розроблено модуль «Робота з науковими джерелами» у межах дисципліни «Основи академічного письма» (створено теоретичний матеріал, тестові та практичні завдання) та третій рік поспіль ми викладаємо його як основну дисципліну для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня бакалавр першого року навчання за всіма освітніми програмами.

По завершенню зустрічі ми домовились про проведення серії семінарів з академічного письма для наших студентів у вересні-жовтні за участю іноземних колег.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua