Дата публікації:
08 червня 2023
Кількість переглядів:
322
Поділитися:

Зазвичай, у рубриці #варто_почитати по п’ятницях ми розповідаємо вам про книжки для дорослої аудиторії. Але починається гаряча пора шкільних канікул і дітлахам, а особливо їхнім батькам, варто подумати, як цікаво та з користю розподілити цей вільний час. Доросліші школярі вже можуть самостійно розпорядитися своїм дозвіллям: зустрітись із друзями, знайти щось цікаве в інтернеті, зайнятися спортом, почитати чи переглянути фільм, сходити у похід, пройти цікаві курси тощо.

Натомість учні молодшої школи ще потребують більше уваги та підтримки дорослих.

Тож, ми вирішили трішечки допомогти батькам. Пропонуємо добірку різнопланових дитячих книжок, які прищеплять любов до читання, а значить розвинуть уяву вашої дитини, творчі здібності, вміння слухати й думати. А головний бонус – ви цікаво проведете час разом зі своїми дітлахами в колі родини. Це безцінні емоції та корисний досвід, який вартий витраченого часу!

До речі, більшість із книжок є частиною буккросингу і ви маєте змогу вільно взяти їх, помінявши на інші, які вже прочитали, а потім відпустити далі, до інших читачів. Поличка буккросингу знаходиться на абонементі Центральної бібліотеки.

ПРИВИД КИЄВА. Мацуда ДЖЮКОКрутий комікс (манга) із серії «Легенди війни» від видавництва «Ранок». Відомий автор надихнувся подіями лютого 2022 року, коли під час жорсткої ескалації російсько-української війни небо над Києвом героїчно боронили українські пілоти 40-ї бригади тактичної авіації.
Подвиг українських асів породив відому далеко за межами України легенду про Привида Києва, пілота МіГ-29, який за перші 30 годин російського вторгнення в Україну здобув шість повітряних перемог у небі над столицею: збив два Су-35, два Су-25, Су-27 і МіГ-29. Намальована історія, що твориться просто зараз, у доступному для дітлахів форматі розповідає про складні події.

ГАРМИДЕР У ШКОЛІ. Джеремі СТРОНГ. Ще одна книжка іноземного автора, відомого на весь світ англійського письменника, що створює неперевершену дитячу літературу. Усі його захопливі історії написані простою мовою, завдяки чому читаються легко і невимушено. «Гармидер у школі» розповідає маленьким читачам про трохи несповна розуму вчительку на заміну на ім’я міс Лілія ГАРМИДЕР. Про те, як нудні та складні уроки, школа, що набридла, перетворюються разом з появою цієї дивачки на саме задоволення: веселощі, гру, розваги, тар-та-ра-рам – одним словом суцільний гармидер! Ніхто б із ваших дітлахів не відмовився б від такої вчительки! Особливо, якщо вона не боїться дати відсіч тому, кого боїться вся школа. Книга дуже легка та весела, невелика за обсягом. Саме те, що потрібно, щоб привчити дитину до самостійного читання.

ВЕКША. Борис КОМАР. Повість класика української дитячої літератури, що занурить вас у часи Київської Русі. Головного героя Векшу назвали так через кмітливість, витривалість, спритність, адже векша – це білка. На читачів чекають поневіряння юнака на чужині, втеча з полону та багато героїчних вчинків. Ця історія посилить інтерес дітлахів та їхніх батьків до історії України, бо оповідає про патріотизм, свободу, пригодницький запал, оптимізм та незламність духу нашого народу, що актуально у всі часи, а особливо зараз.

ДИВОВИЖНІ ВІДКРИТТЯ ВЕДМЕДИКА САННІ НА МОРІ. Наталія ЧУБ. З цієї книжечки малеча дізнається усе найцікавіше про море, незвичайних мешканців морських глибин, хвилі та справжнісінький шторм! Видання із серії «Світ навколо мене» розповідає про допитливого ведмедика Санні, який дуже хотів побачити справжнє море. Впевнені, багато дітлахів теж про це мріють. Разом із головним героєм ваш малюк вирушить у подорож на кораблі, дізнається найдивовижніші факти про море, проведе кілька цікавих експериментів та познайомиться з морськими мешканцями. А ще ця книжечка дуже яскрава та ідеально підходить для розвитку читання.

ШВЕЙЦАРСЬКІ КАЗКИ. Олег ЧАКЛУН. Український письменник Олег ЧАКЛУН дуже добре знає прекрасну країну, що розкинулась серед вічних льодовиків, полонин, скелястих гір, лісів, водограїв і численних озер. Він не раз мандрував Швейцарією – її горами і луками, спілкувався з цікавими мешканцями, казкарями й чарівниками. Всі ці історії, чудові казки про дивовижних героїв і їхні неймовірні пригоди, сповнені загадок і несподіванок, автор розказав нам у захопливій книжці. А художниця Ірина СУМАНЕНКОВА прикрасила їх яскравими ілюстраціями у стилі швейцарських вітражів.

Користуйтеся нашим Електронним каталогом та поличками буккросингу, щоб обрати улюблені книжки для себе та своїх дітлахів!

 

 

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua