Дата публікації:
01 травня 2023
Кількість переглядів:
382
Поділитися:

Не уявляєте свого життя без телефону? Багато часу проводите в соціальних мережах? Тоді ця справа точно для вас!

SMM – це абревіатура від Social Media Marketing, що з англійської перекладається як маркетинг у соціальних мережах.

Тобто, SMM-менеджер – це спеціаліст, що займається просуванням певної особи, компанії чи бренду в соцмережах.

Це робота для екстравертів, бо треба вміти на високому рівні підтримувати комунікацію з підписниками! До того ж необхідно володіти навичками роботи з фото-, відео- та графічними редакторами, вміти знімати та монтувати відео. Обізнаність в трендах – обов’язкова! Бо контент має «зачепити» підписників і не тільки. Класний фахівець поєднує в собі знання піарника, копірайтера та дизайнера.

Робота SMM-менеджера цікава та творча. Але слід розуміти, що це не безглузде зависання в соціальних мережах та безперервне лайкання постів. Треба вміти розробити реальний, дієвий контент-план, мати свою стратегію розвитку бренду та контролювати результати. Знання у сфері таргетованої реклами не будуть зайвими.

В опануванні професії допоможуть:

  • по-перше, (звичайно ж) література

Летуновська, Н. Є. Маркетинг у цифровому середовищі [Текст] : підручник / Н. Є. Летуновська, Л. М. Хоменко, О. В. Люльов та ін.; за заг. ред. Н. Є. Летуновської, Л. М. Хоменко. — Суми : СумДУ, 2021. — 259 с.

Щербаков, С. Партизанский маркетинг в социальных сетях. Инструкция по эксплуатации SMM-менеджера [Текст] / С. Щербаков. — 2015. — 208 с.

Чеморда, П. О. Сучасні підходи до формування стратегії маркетингу соціальних медіа [Електронний ресурс] / П. О. Чеморда, Н. В. Васюткіна // Бізнес Інформ. — 2021. — № 2. — С. 346-351.

Рибіна, О. І. Сила «лайку». Вплив маркетингу в соціальних мережах на залучення клієнтів [Електронний ресурс] / О. І. Рибіна, Д. О. Шепілов, К. О. Писаренко // Вісник Сумського державного університету. Серія Економіка. — 2020. — № 1. — С. 118-123.

  • онлайнові курси

зверни увагу на онлайн платформу Дія.Цифрова освіта, де безоплатно можна знайти багато цікавого матеріалу та підвищити свою цифрову освіту.

  • наше нове відео

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua