Дата публікації:
01 липня 2022
Кількість переглядів:
2934
Поділитися:

Для вас ми підготували інформаційний дайджест,
у якому зібрали усі ресурси, до яких наразі маємо доступ.

БАЗИ ДАНИХ, ЩО ДОСТУПНІ ЗА ПІДТРИМКИ МОН УКРАЇНИ

 Scopus. Журнали, що індексуються цією базою даних, публікують новітні дослідження, світові огляди у різних галузях науки. До її складу входить більше 5000 міжнародних видавців. Налаштування віддаленого доступу.
 
 Web of Science. Мультидисциплінарна бібліографічна і реферативна платформа, на якій розміщено бази наукової літератури і патентів. Платформа індексує наукову літературу з 1900 року. Налаштування віддаленого доступу.  

 ScienceDirect. Повнотекстова база даних рецензованих наукових статей журналів та розділів книг із понад 2 500 журналів та 39 000 книг видавництва Elsevier. У вільному доступі – колекція 2088 е-монографій 2019-2020 рр. Налаштування віддаленого доступу.
 
 SciVal. Один із кращих інструментів моніторингу та аналізу міжнародних наукових досліджень з використанням методів візуалізації та сучасних метрик, бенчмаркінгу, пошуку наукових партнерів, дослідження сучасних наукових трендів та пошуку управлінських рішень, створення унікальних звітів для організації наукової діяльності.

 Springer Nature. Найбільший у світі видавець академічних книг та найвпливовіших світових журналів у сфері відкритих досліджень. У доступі − близько 10 тис. е-книг 2017 р. видавництва. Колекцію книг можна переглянути також в e-каталозі бібліотеки СумДУ. Налаштування віддаленого доступу.
 
БАЗИ ТЕСТОВОГО ДОСТУПУ
 
  new! Higher Education Policy (HEP) міжнародний науковий рецензований журнал видавництва Springer Nature, який охоплює важливі питання політики у сфері вищої освіти.
 
  new! Corpus of Contemporary American English (COCA) –  корпус сучасної американської англійської мови, який містить більше 1 мільярда слів та близько 500 тис. текстів різних жанрів. Доступ триватиме до 29.03.2025 року.
 
 ASTM Compass - одна з найповніших бібліотек технічної інформації, включаючи понад 12 000 стандартів та більше 1 500 книг і 47 000 статей і документів. Доступ триватиме до 31.12.2025 року.
 
 STATA - потужний пакет програмного забезпечення, розроблений компанією StataCorp, Texas, USA, призначений для обробки статистичних і графічних даних. Доступ триватиме до 05.10.2024 року. 
 
 Research4Life. Найбільша у світі платформа науково-технічної, природничої, медичної та суспільно-політичної літератури від провідних міжнародних видавців. У доступі – майже 75 тис. книг, понад 12,5 тис. журналів і бази даних. 
 
 Elsevier Health. Безкоштовний доступ до медичного ресурсу ClinicalKey на підтримку студентів та медичних працівників в Україні. Понад 1400 тематичних сторінок, присвячених факторам ризику захворювань, клінічним проявам, методам лікування, а також посиланням на відповіді за конкретними спеціальностями, супутні препарати та клінічні огляди.
 
 Institute of Physics Publishing. Видавнича компанія британського Інституту фізики, що видає журнали, збірники статей і матеріали наукових конференцій. 
 
 Cambridge University Press. Авторитетне британське видавницто наукової літератури в галузі гуманітарних, соціальних та природничих наук. Колекція містить понад 420 рецензованих академічних журналів. 
 
 Oxford University Publishing. Найбільше університетське видавництво у світі, колекція якого включає понад 500 журналів з різних предметних галузей. 

EBSCO. Компанія надає безкоштовний доступ до DynaMed. Доступ за логіном/паролем.

 BMJ Publishing Group Ltd. Вільний доступ до онлайн-видання British Medical Journal, а саме до двох онлайн-ресурсів – BMJ Best Practice та BMJ Learning. Доступ за умов реєстрації.

ACM (Association for Computing Machinery). Цифрова бібліотека ACM містить повнотекстову та бібліографічну наукову інформацію з обчислювальної техніки, інформаційних технологій, розробки програмного забезпечення, систем баз даних, аналітики даних, кібербезпеки, штучного інтелекту, машинного навчання, комп’ютерних мереж та інших галузей.
 
Physioplus. Навчальна платформа для безперервного професійного розвитку фізичних терапевтів.
 
UpToDate. платформа доказової медицини від компанії Wolters Kluwer.
 
НАВЧАЛЬНІ КУРСИ
 
 Платформа електронного навчання ASH. Надає найсучасніші практичні інструменти, клінічну підтримку та освітні продукти з гематології. Платформа містить: онлайн-курси, симуляції, вебінари та записи презентацій подій, інтерактивні тести і кейси для самоперевірки та Live Event.
 
 Ukraine Global Faculty. Це новий проект, в рамках якого закордонні професори з провідних університетів, топ-експерти та підприємці читатимуть лекції онлайн для української аудиторії.
 
 Udemy. Міжнародна навчальна платформа з онлайн-курсами на різноманітну тематику. Для українських студентів доступні більше 12 500 найкращих освітніх курсів від провідних університетів світу.
 
 Навчальна платформа Coursera. Студенти та викладачі отримали безкоштовний доступ до понад 6 тис. онлайн курсів від провідних університетів та компаній світу з можливістю отримання сертифіката по завершенню. Доступ за умов реєстрації.

 Навчальна платформа Physioplus. Можливість проходження онлайн-курсів та отримання сертифікатів з визнаною на міжнародному рівні професійною акредитацією; покращення професійних знань із різних галузей фізичної терапії та ерготерапії. Умови доступу: за  індивідуальним логіном та паролем.
 
МІЖНАРОДНІ ІНІЦІАТИВИ БІБЛІОТЕК
 
 Відкритий освітній ресурс "Українська бібліотека LibreTexts". Ресурс відкритих підручників з різних галузей знань (інженерія, гуманітарні та соціальні науки, бізнес, фізико-математичні, природничі науки, медицина) від сучасних авторів США. Наукові праці перекладені українською мовою (машинний переклад).
 
 Відкриті освітні ресурси. Національна науково-технічна бібліотека Німеччини презентувала електронні навчальні та наукові ресурси з різних галузей знань та можливості їх використання українськими освітянами і вченими.

 Система міжбібліотечного абонементу RapidILL. Нашій академічній спільноті надано безкоштовний віддалений доступ до колекцій понад 500 провідних бібліотек світу. Якщо знадобиться стаття або розділ книги, замовте через сервіс RapidILL і отримайте протягом 24 годин. Умови доступу: за логіном/паролем.
 
 
Ми завжди з вами на зв'язку!
 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua