Дата публікації:
16 травня 2023
Кількість переглядів:
426
Поділитися:

Запрошуємо академічну спільноту СумДУ долучитися до апробації проєкту «Українська бібліотека LibreTexts».

Це ресурс відкритих підручників з різних галузей знань (інженерія, гуманітарні та соціальні науки, бізнес, фізико-математичні, природничі науки, медицина) від сучасних авторів США.

Наукові праці перекладені українською мовою (машинний переклад). За ліцензією Creative Commons ви можете використати ці видання, адаптувати та створити власні підручники або курси.

Засновником і директором проєкту LibreTexts є Делмар Ларсен, професор кафедри хімії та аспірантської групи біофізики Каліфорнійського університету в Девісі (University of California, Davis). LibreTexts складається з дванадцяти незалежно працюючих і взаємопов’язаних бібліотек, що зосереджуються на розширенні вищої освіти в конкретних галузях як STEM, так і соціальних, і гуманітарних наук.

Бібліотеки LibreTexts працюють на базі NICE CXone Expert і підтримуються Пілотним проектом відкритих підручників Департаменту освіти, Офісом проректора Каліфорнійського університету в Девісі, Бібліотекою Каліфорнійського університету в Девісі, Програмою доступних рішень для навчання Каліфорнійського державного університету та Merlot.

Маєте якісь пропозиції, відгуки або коментарі щодо цієї ініціативи, надсилайте нам на е-адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Ми зв’яжемося із координаторкою проєкту LibreTexts в Україні для подальшого обговорення чи реалізації.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua