Дата публікації:
08 травня 2024
Кількість переглядів:
150
Поділитися:

Якщо ви не читали “Застеляйте ліжко” Вільяма Макрейвена, то саме час це зробити. Бо ця мотиваційна книга здатна змінити думки, подарувати надію, віру в добро, надати мужність та підтримку, яких ми всі зараз так потребуємо.

У своїй книзі адмірал Вільям Г. Макрейвен визначив 10 правил, які він засвоїв під час підготовки на базі “морських котиків”.

“Ці прості правила допомагали мені подолати випробування, що виникали під час військової підготовки, хоча вони також допомагають вирішувати проблеми в щоденному житті – незважаючи на те, ким ви є”. 

Перше правило – “відмінно застелене ліжко” – вчить нас організованості та дає “потрібний поштовх для того, щоб розпочати день і з гідністю його прожити. Якщо хочете змінити своє життя, а, можливо, навіть і світ – застеліть спочатку своє ліжко!” 

“Не втікайте від акул”, “оцінюйте людей за розміром їхнього серця”, “співайте, навіть, якщо стоїте по шию в багнюці”, “долайте перешкоди головою вперед”, “припиніть бути “цукровим печивом” і продовжуйте рухатися вперед”, «ніколи не бийте у дзвін». Ці правила з оригінальними назвами автор пояснює на прикладах зі свого життя та історіях людей, які власними вчинками надихали його на добро, мужність і благородство.

 

Книга наповнена неймовірними цитатами, ось деякі з них:

“Якщо ви не навчитеся правильно виконувати щось незначне, вам ніколи не вдасться правильно виконувати щось важливе”.

“Негідники діють однаково, чи то на шкільному майданчику, робочому місці, чи на керівних посадах. Вони стають сильнішими завдяки страху і залякуванню. Вони живляться невпевненістю і слабкістю. Вони, як ті акули, відчувають присутність страху у воді… Якщо ви не знайдете в собі мужність, щоб стояти на своєму, вони нападуть”. 

“Надія – наймогутніша сила у всесвіті, яка спроможна надихати цілі нації на великі звершення. Піднімати відторгнених. Полегшувати біль від нестерпної втрати. І часом змінити все здатна лише одна людина.”

 

Тож шукайте книгу в нашій бібліотеці, читайте та надихайтесь. І не забувайте вранці якнайкраще застеляти своє ліжко!

Р.S. Адмірал Вільям Г. Макрейвен – автор бестселера «Застеляйте ліжко» за версією New York Times – морський піхотинець ВМС США, який пройшов надзвичайно складний шлях, сповнений пригод та випробувань.

Впродовж 36 років він служив у лавах “морських котиків”. Останнім  його завданням стало командування американськими силами спецпризначення. Вийшовши у відставку, з 2015 по 2018 рік обіймав посаду почесного ректора Техаського університету.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua