Дата публікації:
23 лютого 2024
Кількість переглядів:
60
Поділитися:

Три дні тому минуло рівно 10 років з початку цієї війни росії проти України. 10 років майже всі ми знаходимось у стані стресу різного ступеня. Як знизити його, коли поряд немає психолога? Як зрозуміти стан військових, близьких, дітей та свій власний? Як правильно комунікувати та підтримувати під час війни тих, хто цього потребує?

Вам можуть стати у нагоді посібники волонтерського проєкту «Як ти, брате?», які Бібліотеці СумДУ подарував його засновник психотерапевт, соціальний психолог Антон СЕМЕНОВ.

Наявність взаємодії з іншими людьми та взаємодопомоги — ключовий фактор, який суттєво впливає на якість психологічного стану, зменшує рівень захворювань на ПТСР та підвищує стресостійкість.
Антон Семенов 

За будь-яким проєктом стоять люди. «Як ти, брате?» — це команда волонтерів покликаних зібрати найкращі практики того, як зберігати стосунки та надавати підтримку одне одному під час війни, і поширювати їх серед наших людей, як військових, так і цивільних.

Для цього вони розробляють і поширюють посібники, які містять прості та дієві алгоритми взаємодії в різних ситуаціях, та розповідають про алгоритми спілкування на лекціях.

Наразі в бібліотеці маємо 8 посібників як в електронному вигляді, так і в друкованому:

Команда проєкту незабаром планує друк ще трьох примірників:

  • Тактична комунікація для закладів освіти. Як опікуватися дітьми під час війни.
  • Тактична комунікація для медиків.
  • Тактична комунікація для військових.

Користуйтесь посібниками, не залишайтесь наодинці, піклуйтесь про себе та людей, що оточують вас. Правильна комунікація та підтримка зараз вкрай важливі для всіх нас.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua