Дата публікації:
08 березня 2024
Кількість переглядів:
87
Поділитися:

Історії відомо багато особистостей, які зробили новаторський внесок у розвиток людства: Леонардо да Вінчі, Арістотель, Альберт Ейнштейн, Моцарт, Марія Кюрі та багато інших.

Напевно кожна людина на нашій планеті колись мріяла стати генієм. Але виникає одне питання: геніями народжуються чи стають?

Вчені стверджують, що геніями стають тільки ті, хто не просто наполегливо працює, а й має особливий дар – набір генів, що відповідає за якийсь конкретний талант. Це означає, що кожен з нас може піднятися до рівня генія, якщо навчиться використовувати свій розум нестандартним способом.

  • Чи є якісь критерії, що визначають геніальність?
  • Чи можна розвинути цю якість?
  • Що важливіше рівень IQ чи емоційний інтелект?

Напередодні Всесвітнього тижня знань про мозок пропонуємо вашій увазі добірку книг, які допоможуть дати відповіді на ці запитання. Кожну з них можна знайти в нашій бібліотеці. 

 

Bezumtsi

Вольтер Айзексон «Ейнштейн. Життя і всесвіт генія»

Книга розповідає про життєвий та наукових шлях людини, яка буквально перевернула наш світ та науку. Розповідь ведеться від імені самого Альберта, багато його цитат та спогадів: про дитинство, юність, молодість, про наукову діяльність та написання праць. 

 

 


Bezumtsi

Рон Фрідман «Розгадка геніальності. Як працює інженерія ідей»

Щоб бути успішним, можна не вигадувати велосипед, а підгледіти у когось, проаналізувати ідею та застосувати до своїх реалій. Саме про такі методики та відомі приклади їх застосування розповідає ця книжка. Цим шляхом свого часу пішов Білл Гейтс під час розробки Windows та ще ціла низка розробників, які тепер успішніші за своїх попередників.

 


Bezumtsi

Ювал Нон Харарі «Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього»

 Дослідження, що ламає усталені уявлення про земну історію від появи людини й народження мови до наших днів та примушує задуматись: шлях розвитку наших предків міг бути зовсім іншим. Долучіться до історичної розвідки, і вас приголомшать неочікувані й сміливі припущення.

 


Bezumtsi

Деніел Гоулман «Емоційний інтелект»

Залежність між інтелектом і життєвим успіхом зрозуміла і майже аксіоматична.  Але ж на життєві здобутки впливає й емоційна сфера людини. Які емоційні складники передусім формують нашу долю? Для чого нам емоції та як навчитися ними керувати? Чи можна виправити емоційні моделі, закладені в людині, коли вони гальмують її рух до кращого? Відповіді на ці питання дає оперта на наукову базу і водночас легко написана для широкої аудиторії книжка Деніела Ґоулмана.

 

 

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua