Дата публікації:
15 лютого 2024
Кількість переглядів:
47
Поділитися:

Цифрова трансформація України має стрімкі темпи, а це означає, що попит на ІТ–фахівців зростає. Відповідно до вимог часу і потреб на ринку праці Міністерство економіки України постійно оновлює перелік актуальних професій. За останній час Класифікатор професій поповнився 42 новими назвами. Найбільше змін саме в ІТ–сфері. Тут ми маємо аж 29 нових професій, таких як: “Адміністратор веб–ресурсів”, “Аналітик мобільних додатків”, “Інженер зі штучного інтелекту”, “Розробник штучного інтелекту”, “Розробник архітектури програмного забезпечення (інформаційні технології)”, “Розробник хмарної архітектури”, “Фахівець з безпеки електронних комунікацій” тощо. Всі вони відповідають сучасним тенденціям і мають неабиякий попит у роботодавців. Факти дуже показові, вони говорять самі за себе. Наразі варто серйозно обміркувати свій розвиток в ІТ та попіклуватися про підвищення цифрової обізнаності.

Компанії, різноманітні проєкти, організації та установи постійно перебувають в пошуку кваліфікованих кадрів.  Якщо ти ще на старті до омріяної професії, або тільки обираєш свій шлях, то першим кроком буде навчання. Якісна освіта допоможе тобі стати майстром своєї справи. До твоїх послуг інститути та факультети СумДУ.

Пам’ятай, що саморозвиток завжди важливий! Зверни увагу на добірку корисних серіалів на вебплатформі Дія. Освіта, які обов’язково стануть тобі у пригоді. Кожну серію присвячено окремій діджитал–професії, про яку розповідають практики. Реєструйся та навчайся, а якщо потрібна допомога, ласкаво просимо в Хаб цифрової освіти, що в бібліотеці СумДУ.

І головне, якщо мрієш про успішну кар’єру, тобі варто розібратися в трендових цифрових професіях 2024 року. А ще, не забудь прокачати навички, які знадобляться тобі в будь–якій сфері діяльності. Саме про це йдеться в нашому новому випуску рубрики #newdigitalпрофесії проєкту Цифрова освіта.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua