Дата публікації:
28 березня 2024
Кількість переглядів:
75
Поділитися:

Щороку в першій половині березня у світі відзначають Всесвітній тиждень знань про мозок. Фрідріх Шиллер казав, що світ тісний, а мозок людини неосяжний. Справді, наш мозок — то складний і досконалий механізм, своєрідний бортовий комп’ютер, на жорсткому диску якого вміщено цілий всесвіт. Пізнавайте та вивчайте себе і тоді ви пізнаєте весь Світ!

  

Bezumtsi

Фріт К. Формування розуму. Як мозок створює наш духовний світ

А що, як саме мозок створює світ таким, яким ми сприймаємо його? Можливо, він навіть здатен робити це без нашого відома. Несподівано, чи не так? Кріс Фріт оповідає про сенсаційні відкриття, пов’язані з внутрішньою роботою нервової системи та її впливом на функціонування організму. Запевняємо: ви більше ніколи не ставитиметеся до мозку лише як до "сірої речовини"!

 


Bezumtsi

Брювер Дж. Залежний розум. Сигарети, смартфон, токсичні стосунки: як формуються шкідливі звички та як їх подолати

Наші залежності керують нашим життям — чи то йдеться про нав’язливе бажання постійно перевіряти оновлення в соцмережах, чи про паління, зловживання алкоголем тощо. Чому ж шкідливі звички так важко подолати? Як їх виявити, установити причину та, найголовніше, позбутися назавжди? Автор на цікавих експериментах і дотепних прикладах пояснює складні психологічні процеси. Завдяки цим знанням ви зможете сконструювати власний "компас усвідомленості", який не дозволить залежностям скеровувати вас у протилежний бік від щастя.


Bezumtsi

Станчишин В. Стіни в моїй голові. Жити з тривожністю і депресією

Автор переконаний, що страх і тривожність — це захисні механізми людини, які допомогли нашим предкам вижити колись, а нам народитися в наш час. Усі ми, стверджує автор, є тривожними, і в цьому немає нічого надзвичайного. Ми не можемо позбавитися тривожності назавжди, однак нам до снаги опановувати свою тривожність та жити з нею. 

 


Bezumtsi

Вандербільт Т. Початківці. Чому вчитися нового ніколи не пізно

Досліджуючи суспільні упередження, особливості розвитку мозку та різні навички, які допомагають у інших сферах, Том Вандербільт надихає пробувати щось нове та не боятися ризикувати, навіть якщо це означає кардинально змінити свою професію та податися, наприклад, у професійні серфери, коли тобі вже за n років.

 

 

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua