Дата публікації:
10 січня 2024
Кількість переглядів:
76
Поділитися:

«З кожною героїнею я проживаю її життя. Я залишаю їй частинку своєї душі, свого серця, але від цього не стаю біднішою, навпаки – багатію. І якщо та частинка доброти, щирості та любові, якими сповнені мої героїні, зроблять цей світ хоча б на крихту добрішим, я буду відчувати себе по-справжньому щасливою...»
Світлана Талан

Сьогодні пропонуємо добірку творів Світлани Талан, на сторінках яких виринають захоплюючі романтичні історії, наповнені вірою і надією. Романи допоможуть краще зрозуміти і осмислити буденність, підкажуть шлях до самопізнання. Тож швидше відкривайте книги талановитої авторки і знайомтесь із книжковими новинками!

Світлана Талан – одна із найвідоміших сучасних українських письменниць. Її чуттєві романи написані у жанрі реальних історій, яскраві сюжети до яких їй підказує саме життя. Головна героїня її книг – це ніжна і тендітна жінка-українка, яка завжди сильна і незламна духом, але її серце сповнене любов’ю.

ДУША НІКОЛЬ. Ніколь – талановита  скульпторка. Замолоду вона вийшла заміж і народила доньку Лізу, але все скінчилося розлученням. Ніколь так і не змогла влаштувати особисте життя. Усе йшло шкереберть… До зустрічі зі своїм першим і справжнім коханням. Пристрасть спалахнула між Ніколь і Русланом незгасним вогнем. Однак минуле повертається із чорною звісткою. Жінка дізнається, що дванадцять років тому народила двійню: дівчинку та хлопчика. Ніколь будь-що прагне зустрітися з сином, з яким її розлучили. Проте постає перед вибором: виправити помилки чи жити щасливим майбутнім. А минуле приховує чимало таємниць…

ОСІННЯ ВЕСНА. Марія – шкільна вчителька. Мама двох маленьких діток і дружина Романа, з яким живе за звичкою, та аж ніяк не через кохання. Її молодість минає у сірості, й так само, мабуть, мине все життя. Без пристрасті й почуттів. Проте одного дощового дня її втомлений погляд помічає Олександра. Випадкова зустріч у кафе стає для неї подихом весни у тоскних осінніх буднях. Між Марією й Олександром починається роман. Їхні побачення мають залишатись таємними. Та чоловік Марійки щось підозрює. Він починає стежити за дружиною… і потрапляє під колеса машини Олександра. Дивом Роман виживає, але стає інвалідом. Жінка дає фальшиві свідчення, виправдовуючи коханого. Проте той зникає з її життя. Усе, що залишається Марії, – гарувати на кількох роботах, щоб забезпечити прикутого до візка чоловіка, який її ненавидить. Чому ж її весна скінчилася так швидко? Невже вона ніколи більше не побачить Олександра? Та доля вирішує, що кохання має право на другий шанс. Але якою ціною?

ДЕ ЖИВЕ СВОБОДА. Кохання, що спалахнуло між Віталією та Родіоном, було приречене. Вчителька та учень – що тепер люди скажуть? Але ані осуд близьких, ані зневага чужих не спинили почуттів. Та залишатися в цих тенетаах було не сила. Закохані наважуються на божевілля – тікати до зони відчуження. Якнайдалі від людей, туди, де вони зможуть збудувати власний химерний рай, відмежований від світу. Але втеча не завжди означає свободу. Бо найстрашніша в’язниця, з якої неможливо втекти – всередині нас…

PS. За свою творчу діяльність письменниця отримала велику кількість відзнак та нагород. У 2011 році її роман «Коли ти поруч» став лауреатом на конкурсі «Коронація слова» та отримав нагороду від фонду Олени Пінчук Анти-СНІД «За найкращий роман на гостросоціальну тематику». За роман «Розколоте небо» – лауреатка відзнаки «Вибір видавців». За вагомий внесок у розвиток сучасної вітчизняної літератури та високохудожні твори, спрямовані на духовне та патріотичне виховання української молоді – володарка премії ім. Олеся Гончара.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua