Дата публікації:
29 грудня 2023
Кількість переглядів:
86
Поділитися:

Сьогоднішні ніч і ранок були для українців дуже важкими, за вікном похмура зима, в душі стрес та злість, а так хочеться мріяти про літо, море, кохання та каву в Ялті…

Зроби це! Відволічись, подаруй собі і своїй нервовій системі трішки відпочинку та приємних думок.  Оскільки попереду новорічні вихідні, скористуйся нагодою зануритись в легку літню атмосферу із допомогою книги. Підготували для тебе добірку останніх новинок зі світу художньої літератури, яку #варто_почитати і отримати трошки релаксу та енергії всім ворогам на зло!

А щоб дійсно мати нагоду попити каву у вільному  українському Криму і не тільки, переплавлюй свою злість на донати та підтримуй наше військо усіма можливими способами – наближаймо здійснення мрії разом!

КАФЕ НА КРАЮ СВІТУДжон П. Стрелек

Може здатись, що це знову якась нудна психологічна книжка якогось там сучасного автора. Та коли ти її прочитаєш, скажеш лише "Вау!".

Зупинись. Постав на паузу щоденну метушню, вирвись з її тенет і зазирни до кафе на краю світу. Розгорни меню й придивись уважніше до останньої сторінки — там прочитаєш три запитання, від яких тікав все життя. Чому ти тут? Чи боїшся ти смерті? Чи вдоволений ти? Ця книжка допоможе у пошуках відповідей. З нею ти запалиш вогонь у душі, усвідомиш, що цінне, а що — марнота, поглянеш на життя під іншим кутом зору, незалежно від набутого досвіду. «Кафе на краю світу» — справжній видавничий феномен, бестселер поза часом, що надихнув мільйони людей у всьому світі на великі зміни. Чарівна, легка й мотивуюча, ця книжка вплине на твій світогляд і назавжди змінить життя.

ПОВЕРНЕННЯ ДО КАФЕ НА КРАЮ СВІТУДжон П. Стрелекі

Це друга книга з трилогії та є продовженням попередньої історії.

Захоплива оповідь про один день, коли ти зрозумієш, що маєш право вибору і не обов'язково пливти за течею, на все погоджуючись. Вона про раптове повернення головного героя Джона до незвичайного кафе «Чому ви тут?» через десять років. Проте тут на Джона чекало і дещо новеньке — три додаткових запитання у меню та випадкова відвідувачка Джессіка, разом з якою вони мають дізнатись, як знову жити справжнім і насиченим життям.

Книга сподобається підліткам і дорослим, тому що насправді надихає на нові кроки у житті кожного читача. Тож влаштовуйся зручніше й насолоджуйся атмосферою в кафе на краю світу.

ТАМ, ДЕ СПІВАЮТЬ РАКИДелія Оуенс (Екранізовано)

Це роман про вихід із зони комфорту, пошук однодумців і дорослішання без втрати власної особистості, хай би якої думки про це було оточення.

Дуже мальовничі описи природи і пекуча самотність головної героїні з самого малечку — спочатку основний настрій твору. Кайя все життя спостерігає за безкраїми луками на узбережжі. Вона сама посеред цієї дикої природи, їй доводиться в усьому покладатися лише на себе. З-поміж рідних у неї залишився тільки батько, якому байдуже до доньки. Побоюючись, що її знов покинуть, Кайя не підпускає до себе нікого й ховається від проблем, як це роблять раки, за якими вона любить спостерігати. Та на все свій час, і одного разу дівчина усвідомлює, що ладна розділити з кимось свій закритий від сторонніх очей світ.

ГІПОТЕЗА КОХАННЯЕлі Хейзлвуд

Відверта та захоплива мандрівка у світ кохання.  Книга досліджує різні його аспекти — від першого погляду до глибоких емоційних зв'язків, розкриваючи таємниці, що приховані в наших серцях. 

Олівія Сміт — біологиня, яка мріє не про романтичні стосунки, а про докторський ступінь. Але що робити, коли найліпша подруга не дає тобі спокою з отим коханням ні вдень, ні вночі? Звісно ж, знайти хлопця, який вдаватиме любчика. На цю роль годиться не абихто, а молодий і гарячий професор Карлсен: м-м-м, біологія, Стендфорд, поцілунки... Непоганий початок, погодьтеся. Але маленький експеримент виходить з-під контролю, й Олівія розуміє: дослідження власного серця під мікроскопом буде складнішим за гіпотезу кохання!

ЛЮБИ БЕЗ ІЛЮЗІЙ. Анна Топіліна

Усі ми прагнемо кохати і бути коханими. Ця книжка присвячена ілюзіям, що перешкоджають побудові приємних і плідних стосунків. Особливо — якщо ми народилися дівчатками. Вона про жінок, чоловіків та їхні взаємини можна систематизувати, впорядкувати і практично використати для створення «єдинорога» наших часів — здорових стосунків.

Тривала, серйозна, саркастична, відверта і болісна розмова з собою перетворилася на книжку, яка не дасть усіх відповідей, але допоможе поставити правильні запитання і утвердитися в тому, що ти завжди інтуїтивно розуміла – ти варта свого персонального, крафтового, унікального «довго і щасливо»!

ЧАС ДЛЯ КОХАННЯ. Голлі Вільямс

1947 рік. 1967 рік. 1987 рік. Три історії кохання в різні проміжки часу. Незмінними залишаються головні герої, які народилися в один день. І хай би в який час вони зустрілися, їм двадцять і вони до нестями закохуються одне в одного. Та щось неминуче завжди стає на заваді їхньому щастю… Це захоплива ностальгічна історія про політику, фемінізм, вільні стосунки та запаморочливе кохання, яке всупереч обставинам розквітає знову і знову.

ВЕЛИКЕ ЛІТО. Дженніфер Вайнер

Це зворушлива й драматична історія про людські стосунки, які не бувають простими, про силу соцмереж та пошук найважливішого в житті. Чудова книжка для того, щоб краще зрозуміти себе і світ, у якому так непросто буває розпізнати, що фейк чи маніпуляція, а що справжнє і щире.

Шість років тому раптова сварка поклала край дружбі Дафни і Дрю. Аж раптом Дрю звертається до Дафни з проханням бути подружкою нареченої на її шикарному весіллі влітку, про яке писатимуть усі таблоїди. Дафна вагається: чи варто їй, успішній блогерці, знову впускати у своє життя улюбленицю долі Дрю… Продовження історії читай у книзі.

СВІТАНОК МАЛІБУТейлор Дженкінс Рід

Четверо знаменитих братів і сестер влаштовують епічну вечірку на завершення літа… Мине лише двадцять чотири години, а їхні життя зміняться назавжди.

«Світанок Малібу» — це історія про одну незабутню ніч. Вже опівночі вечірка цілковито вийде з-під контролю. Але до того часу рікою тектиме спиртне, гратиме музика, відкриватимуться таємниці й любовні історії, в яких народжувалися й якими жили кілька поколінь цієї родини. Допоки на світанку не спалахне перша іскра.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua