Дата публікації:
23 грудня 2023
Кількість переглядів:
51
Поділитися:

Нині весь цивілізований світ намагається обмежити використання пластику або ж повністю його заборонити. Україна також підтримує подібні ініціативи.

Верховна Рада України прийняла закон, що обмежує використання поліетиленових пакетів. Під забороною тонкі, надтонкі та оксорозкладні пакети. За їх використання передбачені штрафи.

Магазини вже призвичаїлися застосовувати як альтернативу міцні паперові пакети. В них ми пакуємо як продукти харчування, так і побутові товари та одяг.

У порівнянні з пластиковим пакетом, який може неабияк нашкодити навколишньому середовищу, бо розкладається орієнтовно за 500 років, паперовий – за рік-два. Різниця очевидна. Та не поспішайте одразу після використання нести паперові пакети у сміттєві баки. Якщо до таких пакувальних матеріалів ставитися турботливо, а не просто відразу викидати у смітник, вони стануть помічниками у декоруванні дому в екостилі.

На нашому майстер-класі перетворимо паперові пакети на РІЗДВЯНІ ЗІРОЧКИ. До речі, такі екоприкраси від відомих європейських брендів коштують немалі гроші. Ми ж витратимо мінімум матеріалів, небагато часу та зробимо красу власноруч.

Що ж саме слугуватиме основою? Коли замовляємо доставку піци або суші додому чи в офіс, компанії, які цінують свою репутацію, обов’язково кладуть до замовлення серветки, запаковані в паперові пакетики. Саме ці паперові пакети ми і будемо використовувати для роботи. А ще нам знадобиться клей, діркопробивач та нитка. Ось і все! Тож за діло.

Зі святами! Будьте екосвідомими! Творчих успіхів!

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua