Дата публікації:
11 грудня 2023
Кількість переглядів:
150
Поділитися:

7 грудня відбулася зустріч з випускницею СумДУ, українською журналісткою, тележурналісткою, поетесою, кандидаткою в члени Спілки письменників України, сценаристкою, редакторкою, членкинею літстудії «Орфей», акторкою театру та кіно та практикуючою психологинею Анастасією Котляр.

Під час тренінгу студенти-журналісти вчилися, як впенено виступати перед камерою та вести власний блог. Разом із акторкою-психологинею виконували вправи на оволодіння собою перед зйомкою. Робили вправи на дикцію та дізналися секрети від професіонала, як справлятися з нервами в будь-якій екстремальній ситуації.

«Якийсь відсоток страху камери залишиться з вами назавжди. Це ознака вашого ментального здоров’я й адекватності. Ця тривога – необхідна. Навіть досвідчені актори розповідають про те, що вони відчувають тривогу. Тому потрібно вчитися працювати з цим відчуттям», – зазначила Анастасія.

Учасники тренінгу дійсно спершу були дещо скуті, але вже після перших вправ їх було не впізнати. А наприкінці зустрічі вони активно ставили власні запитання щодо початку кар’єри гості, її творчого шляху та студентського життя.

«Перше, що дуже підкорило – це формат тренінгу. Ми мали можливість на практиці відчути всі техніки та вправи. Анастасія – дуже  позитивна людина і своїм прикладом мотивує йти вперед, не зупинятися за першої ж невдачі. Зустріч була дуже корисною та неабияк цікавою!», – поділилася враженнями третьокурсниця-журналістка Анастасія Сабчук.

Анастасія також  розповіла про можливості участі в кастингах на різні ролі та поділилася власним досвідом акторської роботи. Порадила студентам активно навчатися, не боятися помилок і мати сміливість бути собою. 

 Щиро дякуємо нашій гості за цікавий майстер-клас!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua