Дата публікації:
01 грудня 2023
Кількість переглядів:
244
Поділитися:

Продовжуємо розвивати наш проєкт "СумДУ на сторінках Вікіпедії" та створювати нові сторінки про видатних вчених Сумського державного університету.

Мова піде про людину, життєвим принципом якої стала фраза «щоб слово не розходилося з ділом». Він має вольовий характер, гарні організаторські здібності, вміння обирати нехибну мету й досягати її правильним шляхом. Це Леонід Пляцук, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри екології та природозахисних технологій, який понад 30 років свого життя присвятив Сумському державному університету.

За ці роки зарекомендував себе як досвідчений керівник,  фахівець своєї справи, науковий діяч. Завдяки діяльності Л. Д. Пляцука відбувалося становлення кафедри екології та природозахисних технологій, сформована наукова школа, підтримуються наукові зв’язки із вченими інших ЗВО України.  Він підготував не одну когорту аспірантів та докторантів; є головою постійної спеціалізованої вченої ради, керівником різних НДР; здійснює наукове консультування установ, підприємств, організацій; виконує роботу з керівництва студентами; активний учасник конференцій та конкурсів, програм академічної мобільності… І це зовсім неповний перелік його досягнень та здобутків. Бажаєте дізнатися більше? Тоді пропонуємо ознайомитися з повним текстом публікації у Вікіпедії, присвяченої цій непересічній особистості.

P.S. Долучайтеся до проєкту "СумДУ на сторінках Вікіпедії". Популяризуймо надбання університету разом! Маєте пропозиції, чиє ім’я має бути на сторінках Вікіпедії, поділіться з нами!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua