Дата публікації:
24 листопада 2023
Кількість переглядів:
178
Поділитися:

Тобі, Україно, мій мужній народе,
Складаю я пісню святої свободи.
Усі мої сили і душу широку
Й життя я віддам до останнього кроку,
Аби ти щаслива була, Україно -
Моя Батьківщино!

 Людина народжується і отримує в спадщину найдорожче – Батьківщину. Її не обирають, бо вона, як і мати – твоя доля.

Україна – це країна хвилюючої краси, радості і печалі, розкішний вінок з рути і барвінку, чорнобривців і калини. Це бентежна історія мужнього народу, що віками боровся за волю, за єдність, за своє щастя. Його прагнення до створення незалежної держави визрівало віками страждань і поневірянь і дійшло аж до 21 століття. І зараз ми вкотре відстоюємо право на свої землі, на свою свободу і незалежність. Територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Свідченням цього є історичні факти, документи, розповіді.

Povstannia

Повстанська боротьба у розповідях учасників та очевидців Збірник автентичних розповідей учасників та очевидців національно-визвольної боротьби українців у ХХ столітті. Ці оповідання називають «зразками історичної пам’яті народу». Той, хто прочитає бодай одну життєву історію зі запропонованих, здатен самостійно зробити висновки про усю драматичність та героїзм людських доль того складного періоду.


vyzvolna

Патриляк І. К. Визвольна боротьба ОУН й УПА (1939-1960рр.) У книзі на основі широкого кола джерел здійснено комплексне дослідження військово-політичної діяльності ОУН на українських землях від початку Другої світової війни до остаточної ліквідації збройного підпілля органами радянської державної безпеки.

 

 
viinaВ. Кіпіані Війна двох правд. Поляки та українці у кривавому ХХ століті Тема історичної пам’яті актуальна повсякчас. Під обкладинкою цієї книжки висвітлені факти про суперечливі події XX століття в історії двох народів. 

 

 

Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua