Дата публікації:
14 листопада 2023
Кількість переглядів:
247
Поділитися:

13 листопада у бібліотеці Навчально-наукового медичного інституту відбулися літературні посиденьки «ATMOSPHERNO». Гостею нашого заходу стала поетеса Надія Позняк, авторка поетичних збірок «Шкіра» та «Ряди Фур'є», а також викладачі та студенти інституту. Вечір видався неймовірно теплим і затишним. Нам вдалося поспілкуватися, послухати вірші, надихнутися на подальшу творчість. 

Від вчителя математики до поетеси.

«Віршуванням захопилася в шкільні роки, але серйозно та систематично писати стала в зрілому віці»  –  говорила про себе пані Надія. Вона розповіла про свою творчість, про те, який шлях проходить віршоване слово від поета до свого читача і про відповідальність, яку бере на себе автор. Митці-початківці почули багато корисних порад від досвідченого гуру.

Надія Михайлівна має відзнаки всеукраїнських, міжнародних літературних конкурсів і фестивалів, є лауреатом всеукраїнських літературних премій, а відтепер і членом Сумської обласної організації Національної спілки письменників України.

Не медициною єдиною…

«Митець повинен порівнювати себе сьогоднішнього із собою вчорашнім, а не з іншими» – говорить Вікторія Гула, колишня студентка, нині викладачка медичного інституту.

Пані Вікторія надзвичайно творча особистість: пише вірші, грає на гітарі,  є учасницею літературної студії, а ще неймовірна «Автоледі».

Вона постійно розвивається та вдосконалює свою творчість і закликає усіх охочих до цього. Власні роботи оприлюднює у соцмережах.

Наші студенти – талановиті поети.

Вони обрали серйозну професію медика, а в душі залишаються творчими натурами.

Богдан Хоружий, Ірина Кусовник, Богдана Висоцька, Ольга Баклан поділилися з присутніми своєю творчістю, зачитали вірші, розповіли історії їх створення та говорили про найсокровенніше – музу і натхнення.

Богдана Висоцька зачитала у прозі «Лист до коханого».

Кусовник Ірина та Баклан Ольга пройняли душу патріотичними віршами.

Хоружий Богдан торкнувся вічної та незмінної теми кохання.

Щиро вдячні усім учасникам та присутнім за атмосферний вечір. Дякуємо пані Надії Позняк за подаровані книжки. Бажаємо усім миру, добробуту та натхнення.

Ви неймовірні!

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua