Дата публікації:
03 листопада 2023
Кількість переглядів:
273
Поділитися:

Обожнюєте читати біографії відомих людей? Цікавитеся історичними постатями та подіями? Хочете брати приклад з найкращих?

Тоді вам #варто_почитати нашу новинку – бестселер експрем’єр-міністра Великобританії та найвідданішого друга України Боріса ДЖОНСОНА, який називається «ФАКТОР ЧЕРЧИЛЛЯ. ЯК ОДНА ЛЮДИНА ЗМІНИЛА ІСТОРІЮ», присвячений іншому легендарному державному діячу Туманного Альбіону серу Вінстону ЧЕРЧИЛЛЮ.

Ви бачили Боріса ДЖОНСОНА? Певно, що так. Так от. Його книга цілком відображає характер автора: купа жартів, текст, який так і хочеться розібрати на цитати.

Абсолютна легкість написання, ніби слухаєш розповідь в пабі про доброго друга автора. «Це ж біографія, - скажете ви. – Як можуть бути сухі факти цікавими?». Повірте, це фішка Боріса ДЖОНСОНА – майстера легких і цікавих розповідей. Тим не менш, тема книги не із простих. Дуже багато досліджень біографії ЧЕРЧИЛЛЯ (як художніх, так і документальних) вже видано великими тиражами. Що нового можна привнести? Як зацікавити читача, особливо молодь? Бо, насправді, ідея книги народилася саме через те, що молоді британці і навіть люди середнього віку часто не можуть пригадати, хто такий Вінстон ЧЕРЧИЛЛЬ, і яку роль він відіграв у світовій історії. А ще герой дуже подібний до автора життєвим шляхом, вдачею, а також є одним із головних кумирів для пана ДЖОНСОНА. Тому йому особливо важливо і приємно не дати величній постаті ЧЕРЧИЛЛЯ піти у небуття. Він зробив це майстерно та із захопленням!

Боріс ДЖОНСОН, не зважаючи на серйозні високі посади і гострий розум, має веселу вдачу, і йому вдалось з легкістю вплести її у канву сюжету. Він описує весь шлях Вінстона від звичайного студента до прем'єр-міністра Великобританії та Лорда скарбниці. Запевняємо, таким головного героя ви ще не знали. У творі описана звичайна людина, яка постала перед незвичайними викликами. Деякі з них вона блискуче здолала, деякі – ні. Але навіть програші зуміла перетворити на свої переваги. Він, так само, як і автор, з тонким почуттям гумору та мудрістю вирішував надскладні завдання: виживання країни під час війни, перемоги могутнього ворога та післявоєнного відновлення. Він залишив по собі неймовірну кількість звершень і нововведень. Особливою родзинкою книги є оповідки про звички, пригоди, подвиги і курйози Вінстона ЧЕРЧИЛЛЯ, що стали вже легендарними. Історія повторюється, коли її уроки не вчать і забувають. Можливо тому тут знайдете також дуже багато схожого з нашим сьогоденням.

Книгу варто прочитати не тільки прихильникам сера Вінстона ЧЕРЧИЛЛЯ, але й усім тим, хто захоплюється Борісом ДЖОНСОНОМ і бажає більше дізнатись про подробиці обох світових воєн та роль ЧЕРЧИЛЛЯ в них. Неймовірна книга, яку можна взяти у Бібліотеці СумДУ або замовити онлайн через Електронний каталог.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua