Дата публікації:
21 вересня 2023
Кількість переглядів:
254
Поділитися:

Друзі, сьогодні представляємо світовий бестселер від Поли Гоукінз «Дівчина у потягу». Це захоплююча розповідь Рейчел, Меган та Анни  про їхнє життя. Книга не відпускає і тримає читача у постійному напруженні.

Рейчел тяжко переживає розрив з чоловіком, втрату роботи й улюбленого будинку. Щоб якось відволіктися, вона щоранку їздить потягом.

 «Мені подобалося мешкати біля залізничних колій, мені подобалося спостерігати за потягами, зазнавати втіхи від стукоту коліс – це не скрип міських експресів, а грохот старомодних вагонів».                         

Дорогою до Лондона вона спостерігає за будинками у Вітні. Один з них – це її старий будинок, де вона щасливо жила з колишнім чоловіком Томом, а в іншому мешкає молода подружня пара. Спостерігаючи за ними день-у-день, Рейчел вважає їх ідеальною щасливою сім’єю. Вона вигадує для них імена, професії, фантазує. Це відволікає її від думок про своє нікчемне життя.

«Біля залізничної колії лежить купка одежі. Щось блакитне – напевно, сорочка – з брудно-білим. Можливо, це простий мотлох, який вітром принесло з порослого чагарником берега річки. А можливо, це залишили залізничники, які працювали на цій ділянці колії, - вони тут часті гості. А можливо, взагалі щось інше… Нічого не можу із собою зробити: тільки-но побачу або якийсь непотріб, або брудну футболку чи один черевик – одразу ж починаю гадати, де другий. З якої ноги вони впали.»

Та одного ранку уявлення Рейчел про ідеальну пару кардинально змінюється, а об’єкт спостереження загадково зникає.  Вона вважає себе причетною до цієї події, але через провали в пам’яті не може нічого згадати.  Жінка починає власне розслідування, під час якого відкриває чимало таємниць, які приховують інші героїні.

  • Що об’єднує цих жінок?
  • Як далеко зайде Рейчел у своїх розслідуваннях?
  • Чи зміниться її власне життя?

Шукай відповіді у романі!

P.S.: У вересні 2015 року Пола Гоукінз прокинулася знаменитою після виходу у світ саме цієї книги. А вже у січні 2016 року в прокат виходить екранізація психологічного трилеру з однойменною назвою «Дівчина у потягу».

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua