Дата публікації:
06 вересня 2023
Кількість переглядів:
321
Поділитися:

Традиційно у перший день навчання ми знайомимо студентів-першокурсників із ресурсами, сервісами Бібліотеки СумДУ, розповідаємо про їхні можливості. Майже 1000 студентів першого курсу приєдналися до нашої онлайн-лекції “Основи інформаційної культури”.

Cтуденти дізнались про основні складові інформаційної культури, інформаційне забезпечення бібліотеки, доступ до відкритих електронних ресурсів, алгоритм пошуку в електронному каталозі.

Також лектори розповіли про наш новий ресурс Libguides, який містить довідкову інформацію про наукові інформаційні ресурси, сервіси та інструменти за тематичними напрямами для навчання та дослідницької діяльності.

Лекція спрямована саме на те, щоб допомогти зорієнтувати в інформаційному просторі та навчити першокурсників самостійно освоювати нове. Студенти з перших днів навчання мають орієнтуватись в потоці інформації, критично оцінювати, обробляти й ефективно використовувати її у навчальному процесі, зокрема, з використанням сучасних ІТ-технологій. 

Бібліотека є і завжди має бути для студентів місцем розвитку і натхнення, де комфортно і куди завжди хочеться повернутися, де кожен знайде щось для себе. А бібліотекарі завжди допоможуть із пошуком літератури, роботою з інформаційними ресурсами, використанням ІТ-технологій для обробки даних чи створення медіаконтенту. 

Чекаємо на вас на абонементах та у читальних залах Бібліотеки Сумського державного університету!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua