Дата публікації:
27 липня 2023
Кількість переглядів:
395
Поділитися:

«Подаруй мені зірку» – зворушлива історія про справжнє кохання, дружбу та шлях до мрії. Сюжет книги написаний на реальних історичних подіях. Перша леді Америки, дружина президента Рузвельта, заснувала програму «Кінна бібліотека», метою якої було поширення освіти та знань у тих місцях, де доступитися до книг було важко.

Сюжет розгортається у живописному американському штаті Кентукі. Ніжна та романтична Еліс, головна героїня роману, прагне знайти справу до душі та втекти від забезпеченого чоловіка і жорстокого свекра, які зовсім її не розуміють і не підтримують. Зі своїми подругами вона починає доставляти книги верхи на конях простим людям до найвіддаленіших куточків містечка Бейлівілль. Та на шляху до мети її з друзями чекає багато випробувань і перешкод.

У романі порушені важливі соціальні проблеми того часу: безправність дружини, нерівні права у сімейному житті, расизм. П’ять різних жінок за віком і статусом доводять нам, що справжня жіноча дружба існує, і незважаючи ні на що, добро завжди переможе зло. Читаючи твір, ми і радіємо, і співпереживаємо героїням, адже авторка так майстерно описує, наскільки вони стають мудрими та сильними, долаючи усі випробування долі.

Книга дуже цікава і захоплююча, пронизана романтикою, вірою і надією на краще. Отож, чи зустріне Еліс своє справжнє щастя? І чим завершиться ця історія?

P.S. Назва роману напряму пов’язана із назвою збірки поезій Емі Ловелл «Той, хто дарує зірки», якою захоплюється головна героїня роману Еліс.

Джоджо Мойєс – відома англійська письменниця, володарка премії “Книга року” від Galaxy Book Award. Її романи перекладені багатьма мовами світу і завжди у лідерах за кількістю продажів серед любовних історій. За мотивами її твору було екранізовано світовий бестселер “До зустрічі з тобою”.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua