Дата публікації:
10 липня 2023
Кількість переглядів:
316
Поділитися:

Цьогоріч Сумський державний університет святкує своє 75-річчя. Це потужний заклад вищої освіти, що постійно розвивається. За міжнародними рейтингами СумДУ займає лідируючі позиції серед провідних університетів світу та України.

Бібліотека Сумського державного університету є осередком культурної та просвітницької діяльності. Це – креативний простір для спілкування, творчих зустрічей, науково-популярних лекцій та культурних заходів.

Щороку бібліотека організовує та проводить численні екскурсії Музеєм історико-краєзнавчих досліджень та Музеєм історії грошей СумДУ, а також цікаві та пізнавальні культурно-просвітницькі заходи.

Понад тисячу експонатів з археології, етнографії, ілюстрації та фотоматеріали в Музеї історико-краєзнавчих досліджень знайомлять школярів, абітурієнтів, студентів та спільноту міста з історією створення та розвитку Сумського державного університету, історією Сумщини та України в цілому.

Унікальна колекція Музею історії грошей знайомить відвідувачів з появою перших грошових одиниць в Україні та з історією розвитку банківської системи на Сумщині.

Цього року бібліотекарі провели понад сто екскурсій музеями СумДУ.

Великою популярністю серед школярів та абітурієнтів користуються квести та онлайн-ігри. Під час квесту «Мій університет» майбутні студенти знайомились з факультетами та кафедрами університету. В різних локаціях діти виконували завдання, відповідно до діяльності факультету чи інституту: проводили хімічні досліди, розгадували логічні загадки, записували інтерв’ю та брали участь у спортивних змаганнях.

Квест з доповненою реальністю «Поринь у світ книжок» у цікавій формі знайомив відвідувачів з локаціями та родзинками фонду бібліотеки.

Також в бібліотеці було проведено квести та онлай-ігри з екології, етики, української мови та літератури, географії.

Запрошуємо до Бібліотеки усіх бажаючих провести час весело та з користю!

 

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua