Дата публікації:
24 березня 2023
Кількість переглядів:
395
Поділитися:

Цього року наша Аlma mater, що дала крила тисячам випускників, святкує
свій 75-й день народження.

Шлях університету — довгий і неповторний, насичений подіями і звершеннями. 

Нині СумДУ поєднує в собі молодість, енергію, креатив та інновації як ознаку сучасності, постійного руху вперед, пошуку нових рішень. Пліч-о-пліч з ними —  мудрість, досвід, знання і наука як сталий та міцний фундамент, тверда криця класичної основи вищої освіти та закладених роками традицій.

А з чого ж все починалось? Як саме та ким розбудовувався СумДУ? Будь-який успішний шлях, обов’язково тримається на збереженні пам’яті про минуле. Тому ми дбайливо і ретельно зберігаємо історію університету, наповнюємо її новими світлинами у нашому Ретромедіаархіві. Саме тут молодь може дізнатися про розвиток вишу, побачити, хто стояв біля витоків, будував корпуси, закладав фундаменти кафедр, факультетів, інститутів, знайти своїх викладачів та, можливо, навіть батьків, коли ті ще були студентами. Люди ж старшого покоління, переглядаючи світлини, повернуться думками у минуле, згадають роки юності, друзів і колег. 

Навчання та дозвілля, наукова робота та відкриття, міжнародна діяльність та експедиції, зростання та успіх — вся багатогранна фотоісторія університету у відкритому доступі. Доторкніться до минулого, переглядайте сторінки архіву, пройдіть шляхами від минулого до сучасності разом з нами! 

Поповнення фотоколекції постійно триває. Ще багато неоцифрованих світлин зберігаються у приватних фотоальбомах або на цифрових носіях випускників та співробітників СумДУ. Ці фотосвітлини — відображення історичних миттєвостей минулого, згадка про молодість, завзятість та досягнення. Тому запрошуємо всіх, хто має фотографії або відеоматеріали із життя та становлення Сумського державного університету, долучитися до наповнення медіаархіву. Приносьте або надсилайте їх до Бібліотеки: ми обережно оцифруємо паперові матеріали та додамо до архіву цифрові.

Становлення Сумського державного університету як інноваційно-орієнтованого — це одночасно результат і процес роботи тисяч постатей, кожного, хто йшов цим шляхом у минулому, та тих, хто нині забезпечує успішний розвиток ЗВО. Тож нехай наш відкритий архів постійно наповнюється новими, досі невідомими сторінками й оповідає унікальну історію Сумського державного університету.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua