Дата публікації:
22 березня 2023
Кількість переглядів:
546
Поділитися:

Бібліотека Сумського державного університету запрошує відвідати виставку ілюстративної графіки Світлани Качуровської «Разом до перемоги».

У творчому доробку Світлани – понад двадцять персональних виставок і 15 проілюстрованих та авторських книг. За словами художниці, саме створення персонажів-орнамтиків допомогало їй відволікатись від поганих новин і додавало оптимізму.

На початку війни Світлана разом із сім’єю поїхала з рідного міста Суми до Вінниці. І саме там з’явились перші орнамтики. Найперша – Джавелінка, потім – Байрактарчик, братик Джавелінки, а потім з’явились й інші. Дехто з цих героїв має свою історію і намальований зі справжніх людей – знайомих Світлани, що своїми вчинками наближають перемогу України.

«Наша сила закладена в кожному орнаменті, думках, мріях, які передаються із покоління в покоління. Мої Орнамтики створені із бабусиних вишиванок, розповідей і теплих спогадів! Чорнобривці, ліщина, порічки, груша, калина… Моя Україна пахне саме так!»

В експозиції представлено 26 робіт. Усі вони неймовірно позитивні та світлі. Дивлячись на ці малюнки, відчуваєш, як зростає впевненість та абсолютна віра в нашу перемогу.

Відвідати виставку можна до 28 квітня 2023 року з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 16:00 в Літературній вітальні бібліотеки СумДУ.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua