Дата публікації:
21 березня 2023
Кількість переглядів:
207
Поділитися:

13-17 березня 2023 року за ініціативи професорки кафедри фізіології і патофізіології СумДУ Вікторії ГАРБУЗОВОЇ у бібліотеці СумДУ відбулася серія науково-популярних заходів, присвячених Всесвітньому тижню знань про мозок.

Разом зі студенткою Юлією СКІБЧИК майбутні абітурієнти дізналися багато цікавих фактів про мозок та взяли активну участь у вікторині. П’ять команд із захватом досліджували простори Навчально-наукового медичного інституту та бібліотеки, виконуючи завдання квесту «Лабіринтами медицини».

Досвідчений експерт з критичного мислення Олег ТУЛЯКОВ розповів студентам та всім охочим, як сформувати життєву стратегію і мислити самому, як креативне мислення та саморозвиток допомагають змінити власне життя й досягти успіхів.

Надзвичайно цікавим видався науково-популярний лекторій від Вікторії ГАРБУЗОВОЇ. Разом з нею ми розбиралися, які загальновідомі твердження про мозок є міфами, а які ні. Найбільш жвавий інтерес викликало питання НЕЙРОПЛАСТИЧНОСТІ – здатності мозку змінюватись у відповідь на досвід людини.

Дуже корисною виявилась зустріч із психологом Центру психічного здоров’я Марією ХОЛОШОЮ. Ми дізналися, які реакції на стрес ми відчуваємо, як допомогти людині справитися з панічною атакою, а також що таке психологічна стійкість та як її досягти. Під керівництвом експертки з подолання стресу учасники зустрічі виконували  стабілізаційні вправи з дихання та різні техніки, які допомагають впоратися зі стресом.

А щоб ПРОКАЧАТИ та УВІМКНУТИ мозок на повну, ми підготували для вас ТОП-5 КНИГ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПАМ’ЯТІ.

Дякуємо нашим неймовірним експертам та чекаємо наступного року на «Тиждень мозку Сумду – 2024»!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua