Дата публікації:
01 грудня 2022
Кількість переглядів:
380
Поділитися:

Бібліотека СумДУ рухається в одному напрямку із провідними світовими університетськими бібліотеками з урахуванням сучасних трендів освіти та наукових досліджень. Бібліотечні гайди (LibGuides) є досить поширеною практикою за кордоном, це досить зручний формат подачі інформації, який суттєво економить час на пошук необхідних ресурсів студентам, викладачам та науковцям. Для підтримки дослідницької діяльності, навчання та викладання ми теж започаткували такий проєкт LIBGUIDES з метою систематизації усіх наявних ресурсів за напрямами досліджень/спеціальностей академічної спільноти СумДУ.

Наш сайт LIBGUIDES був розроблений у співпраці із Групою веб-орієнтованих інформаційних систем СумДУ. Сайт містить розділ Тематичні посібники з актуальною інформацією про освітні та наукові інформаційні ресурси, періодику та книги, сервіси та інструменти для дослідників. Структура та наповнення сайту сформовані відповідно до структури факультетів/інститутів та спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів в університеті. Подано інформацію про консультантів, які закріплені та відповідальні за кожен факультет/інститут. Вони виконують функції предметних бібліотекарів: надають інформаційну підтримку та сприяють налагодженню партнерських відносин із факультетами/інститутами. Ви завжди зможете звернутися до свого предметного бібліотекаря та отримати професійну консультацію.

30 листопада відбулася перша онлайн-зустріч із викладачами та студентами Факультету іноземної філології та соціальних комунікацій. На зустрічі було презентовано проєкт LIBGUIDES, відбулося обговорення цієї ініціативи, отримали пропозиції щодо удосконалення та створення більш розгалуженої структури сайту за напрямами спеціальностей факультету ІФСК.

Спільнота факультету ІФСК завжди може звернутися до предметного бібліотекаря Кисельової Юлії Олександрівни та отримати кваліфіковану консультацію. Ми відкриті до співпраці з користувачами нового ресурсу. Дякуємо декану факультету ІФСК Олені Миколаївні Сушковій за організацію цієї зустрічі та кожному, хто долучився до обговорення цієї ініціативи. Незабаром ми плануємо провести такі зустрічі на кожному факультеті/інституті.

Ми прагнемо бути корисними для вас, наших користувачів, вивчати й задовольняти ваші запити та потреби, удосконалюватися завдяки нашій співпраці. Наш користувач знаходиться в центрі всього, що ми робимо. Ми – ваша інформаційна підтримка!

Шановні викладачі та студенти, запрошуємо всіх долучитися до обговорення нового ресурсу LIBGUIDES. 

Координатор проєкту - Яна Руденко: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


 

 

 

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua