Дата публікації:
19 жовтня 2022
Кількість переглядів:
411
Поділитися:

18 жовтня відбувся вебінар “Міжнародний ідентифікатор ORCID та його роль у науковій комунікації”, який провела завідувачка інформаційно-аналітичного сектору Бібліотеки НН МІ Наталія Дудченко. Розглянули питання реєстрації та наповнення профілю ORCID, синхронізації ідентифікатора ORCID ІD зі Scopus та Web of Science, а також створення Національного консорціуму ORCID в Україні.

До вебінару долучилися більше 30 учасників, серед яких - науковці Сумського державного університету.

Дослідникам дуже важливо підтримувати свої профілі в актуальному стані, адже через них вони заявляють про власні наукові здобутки. А отже, ORCID сприяє розбудові іміджу науковця.

ORCID є важливою частиною наукової комунікації, необхідної дослідникам для власного визнання і просування, а також для обміну інформацією серед світової наукової спільноти.

У вересні 2022 року Постановою Кабінету Міністрів України було затверджено Положення про Національну електронну науково-інформаційну систему URIS і Перелік пріоритетних інформаційних ресурсів системи.

Національна електронна науково-інформаційна система URIS (Ukrainian Research Information System) функціонуватиме з метою зберігання, аналізу, моніторингу та управління даними про наукову і науково-технічну діяльність працівників українських освітніх та наукових установ.

Відповідно до етапів реалізації проєкту запланована інтеграція системи URIS з низкою інших реєстрів, зокрема з ORCID.

Нагадаємо, що на сайті бібліотеки розміщені How-To Профілі дослідників, де ви знайдете відповіді на питання щодо створення та підтримки авторських профілів у базах Scopus, Web of Science, Google Scholar та ін. 

У разі виникнення питань звертайтесь до наших консультантів:

Наталія Дудченко
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(0542) 66-17-60

Лариса Ониксимова
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(0542) 66-51-06

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua