Дата публікації:
10 березня 2021
Кількість переглядів:
451
Поділитися:

5 березня відбувся вебінар для викладачів та студентів для ознайомлення з новим звітом подібності StrikePlagiarism.com. Представники компанії Plagiat.pl розповіли про нову процедуру та організацію перевірок на плагіат у 2021 році, методологію оцінки наукових і студентських робіт на наявність плагіату, а також презентували функціонал перевірки за допомогою Moodle і OJS.

Новий звіт став більш технологічним і зручним для аналізу робіт і відтепер передбачає: зручність завантаження робіт на перевірку студентами самостійно, коментування цих робіт науковими керівниками безпосередньо у звіті, прийняття рішень щодо роботи прямо в обліковому записі, а також додалась можливість відхиляти самоцитування зі звіту подібності – все, що так важливо в умовах дистанційного навчання та діджиталізації навчального процесу загалом.

Сумський державний університет з компанією StrikePlagiarism.com співпрацює з 2018 року. Відповідно до Положення про академічну доброчесність та етику академічних взаємовідносин у СумДУ, усі академічні тексти університету перевіряються за допомогою ліцензійних систем. Бібліотекою здійснюється постійний контроль стану перевірок академічних текстів та аналіз їх показників, а також моніторинг динаміки розміщення робіт структурними підрозділами у відкритий архів СумДУ.

Щороку збільшується кількість перевірок наукових робіт викладачів та студентів. Зокрема, у 2020 році на 54% зросла кількість перевірок академічних текстів у порівнянні з 2019 роком.

Процедуру проведення перевірки академічних текстів антиплагіатними системами визначено у Методичній інструкції щодо перевірки академічних текстів на наявність текстових запозичень.

Короткий огляд нового звіту подібності від StrikePlagiarism.com

Наступний вебінар від StrikePlagiarism.com по роботі з новим звітом подібності відбудеться
11 березня 2021 р. о 15-00. Детальна інформація та реєстрація
тут.

Запис вебінару

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua