Дата публікації:
24 листопада 2020
Кількість переглядів:
1471
Поділитися:

Козацтво – феноменальне і досить цікаве «явище» в українській і світовій історії. Це не тільки гримуча суміш войовничості й волелюбності, яка звитяжно боролася із загарбницькою політикою сусідніх держав, охороняючи рідну мову, культуру, духовність, етнічну територію, а і невичерпне джерело української еліти, яка плекала українську націю. Їх мужність, сила та розум часом оповиті містикою. То можливо запорожці не такі вже й звичайні?

Вже котрий рік бібліотечний фонд поповнюється книгами колишнього офіцера ЗСУ, засновника та першого директора відомої в Україні авторської школи (Адамівська школа козацько-лицарського виховання (Адамівська Січ) на півдні Одещини, кращого освітянина України - 2016, 2018 років, дослідника історіографії сучасного козацтва і козацької педагогіки Валерія Яковича Тимофєєва. Ми щиро вдячні автору за подаровані книги, бо впевнені – вони обов’язково знайдуть свого читача і стануть важливою частинкою у благородній справі національно-патріотичного виховання.

Пропонуємо поринути разом з автором в захоплюючий світ законів військового ордена.

«Mathematical Methods in Electro-Magneto-Elasticity»

Книга «Виховання козака-лицаря» відкриває Школу-Січ – громадський навчальновиховний заклад нового типу, покликаний дати учням додаткову козацьколицарську освіту, забезпечити їх надійний духовний зв’язок з предками, розвинути стосунки з сучасниками і зорієнтувати на інтереси нащадків, бо творче відродження в житті ідей і засобів козацької педагогіки має забезпечити виховання фізично здорових, морально чистих і по-лицарські мужніх та сильних духом громадян незалежної України.

 

 

 

 

«Advances in Design, Simulation and Manufacturing»

«Час виховувати лицарів» розповідає про необхідність відродження козацьких традицій, яка є надзвичайно потрібною і важливою справою. Січ - школа національно-патріотичного виховання на засадах козацького лицарства. Постане сучасне українське лицарство – духовно постане Україна і сьогодні нам належить продовжити велику місію козацтва. Козаки знову мають стати захисниками честі й гідності України, її традицій, її культури. Історія вчить, що ефективне те, що утверджує своє. А своє у нас – козацтво – спосіб життя вільної людини, яка із зброєю в руках захищала Богом дані їй вольності й права, зокрема право на свободу.

 

 

 

«Синергетика фазовых и кинетических переходов в низкоразмерных системах. Физические основы, концепции, методы»

Таємницю становлення молодого воїна розкриває книга «Джура. Виховання козака-лицаря». Новоприйняті й молоді козаки на Запорозькій Січі в 16–17 ст. виконували функції зброєносців, слуг козацької старшини. Вони не вважалися повноправними козаками-товаришами, зокрема, не мали права на участь у козацьких радах. Лише після кількох років перебування на Січі та набуття відповідного військового досвіду вони могли стати повноправними козаками (товаришами).

 

 

 

 

  

«Reducing Inequalities Towards Sustainable Development Goals: Multilevel Approach»

Книга «Завдання козацького руху»  про ідеали козацтва, які не мають строку давності, бо це ідеали порядності, відданості й патріотизму. Сучасний загальнодержавний сплеск цікавості до історії козацтва й зокрема уваги до його проблем пояснюється просто: йде формування національної еліти, яка спирається в своїй діяльності на національний – козацький! – досвід державотворення.

 

 

 

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua