Дата публікації:
08 вересня 2020
Кількість переглядів:
458
Поділитися:

Бібліотека СумДУ підготувала добірку книжкових новинок у галузі права, які стануть корисними у навчальній і науковій діяльності студентів та викладачів.

Серед представлених видань монографії, підручники і навчально-методичні посібники з ІТ-права, кібербезпеки, інтелектуальної власності та авторського права, місцевого самоврядування. Також у підбірці ви знайдете праці викладачів СумДУ.

Ознайомитися з новинками можна у читальному залі філії бібліотеки СумДУ (Конгрес-центр, к. 202).

 

ІТ- право

Bezumtsi

Розвиток інформаційних технологій неминуче призводить до розвитку галузі, яка регулює правовідносини у цій сфері, виносячи ІТ право на передові позиції. Посібник «ІТ-право: теорія та практика» буде корисним як тим, хто давно практикує у даній галузі, так і тим, хто цікавиться нею та бажає розвивати свої знання, вивчаючи загальну теорію та досліджуючи окремі практичні питання.

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

Посібник «Основи ІТ-права» побудований на практичному досвіді юридичного супроводу ІТ-компаній в Україні. Студенти – правники отримають  розуміння структурування ІТ-компаній в Україні та за кордоном, практику підготовки договорів для ІТ-сфери, лайфхаки як уникнути помилок засновників ІТ-стартапів.

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

Посібник «Інформаційне право. Практикум» покликаний допомогти  студентам  при вивченні тем з інформаційного права, закріпити отримані на лекціях та в умовах самостійного вивчення теоретичні знання, основні положення національного законодавства та практики Європейського суду з прав людини.

 

 

 

 

 

 

 

 

Інтелектуальна власність та авторське право

Bezumtsi

Підручник «Право інтелектуальної власності» розкриває зміст основних інститутів права інтелектуальної власності (авторського права та суміжних прав, патентного права, засобів індивідуалізації учасників цивільного обороту, товарів і послуг, нетрадиційних результатів інтелектуальної діяльності); містить аналіз міжнародних документів, національного законодавства, законодавства країн Європейського Союзу та судової практики.

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

Одним із найбільш складних і суперечливих понять в системі права є категорія «інтелектуальна власність». Підручник  «Право інтелектуальної власності» допоможе засвоїти теоретичні знання у сфері правового регулювання відносин  інтелектуальної власності та набути практичних навичок для вирішення конкретних юридичних ситуацій.

 

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

У навчальному посібнику «Використання об’єктів інтелектуальної власності в рекламі» розкриваються основні положення правової охорони і захисту прав на об'єкти інтелектуальної власності та особливості їх використання в рекламі, дається правова характеристика окремим групам об'єктів інтелектуальної власності, змісту та обсягу майнових і немайнових прав, правовий аналіз договорам у сфері інтелектуальної власності як форми використання майнових прав та особливості використання об'єктів інтелектуальної власності в рекламі.

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

«Авторське право та суміжні права в Україні. Їх захист та відповідальність»

Наразі існує кілька вітчизняних наукових теорій авторського права. Враховуючи такий різновектроний підхід навіть в теорії цього права, нелегко орієнтуватися у сучасному світі, що орієнтований на перманентне створення об’єктів інтелектуальної власності, а це делегує необхідність захисту як самого права (автора твору) та й об’єктів цих інтелектуальних зусиль від протиправних посягань.

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

Монографія «Авторське право і суміжні права в інформаційному суспільстві: європейський досвід» є однією з перших спроб системного аналізу практики Суду ЄС у сфері авторського права і суміжних прав. Основу дослідження становлять понад шістдесят рішень Суду ЄС, об’єднаних у тематичні розділи щодо критеріїв охороноздатності, основних видів використання твору, винятків і обмежень з авторського права, концепції справедливої винагороди.

 

 

 

 

 

 

 

Кібербезпека

Bezumtsi

У монографії «Кібербезпекова політика України: стан та пріоритетні напрями забезпечення» проаналізовано стан вітчизняних нормативно-правових актів, що регулюють інформаційні відносини у сфері кібербезпеки в Україні. Визначено основні ознаки кібербезпекової функції та політики. Охарактеризовано складові правовідносин, що виникають та складаються у сфері кібербезпеки. Визначено правову природу загроз у сфері кібербезпеки, напрями розбудови національної системи кібербезпеки.

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

У запропонованому інтегрованому посібнику «Протидія злочинам у сфері використання інформаційних технологій» розкрито питання кримінально-правової кваліфікації та криміналістичного забезпечення досудового розслідування "комп'ютерних" злочинів. Інтегрований посібник – це інформаційний простір, який створено з використанням сучасних технологій навчання та професійного спілкування.

 

 

 

 

 

 

 

 

Праці співробітників Сумського державного університету

Bezumtsi

У навчальному посібнику А. М. Куліша та О. М. Рєзніка «Адміністративні правопорушення та відповідальність (у схемах і таблицях)» стисло, у вигляді схем і таблиць подані  основні положення та поняття з курсу адміністративної відповідальності в Україні.

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

У книзі В.В. Сухоноса «Механізм держави і місцеве самоврядування: дихотомія антиномії і симбіозу в конституційно-правовій парадигмі» досліджується дихотомія механізму держави та місцевого самоврядування. Зокрема, висвітлюється інституціонально-структурна складова державного механізму, у т. ч. його елементи: державні підприємства, установи та органи (парламент, уряд, суд, прокуратура тощо), а також аналізується його функціонально-технологічний вимір.

 

 

 

 

 


 

Bezumtsi

Знання засад інтелектуального бізнесу будуть корисні для тих, хто у майбутньому прагне організувати бізнес та стати конкурентоспроможним і успішним. Конспект лекцій Т.В. Маланчук  «Бізнес-право та інтелектуальна власність» сформує у студентів достатню теоретичну базу з даного питання, допоможе оволодіти правовою термінологією та навчить використовувати отримані знання на практиці.

 

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua