Дата публікації:
17 серпня 2023
Кількість переглядів:
312
Поділитися:

To be, or not to be? Бути чи не бути?

Цей крилатий вираз знають майже всі. 

А от як звучить англійською мовою продовження знаменитого монологу Гамлета в однойменній п’єсі всесвітньовідомого Вільяма Шекспіра знають лише ті, хто читав цей твір мовою оригіналу. Не секрет, що навіть наші студенти, які вивчають профільні предмети англійською, дуже рідко звертаються до художніх творів цією мовою. І дарма. Бо читання авторських творів англійською:

  • пришвидшує її вивчення
  • розширює словниковий запас
  • сприяє вивченню орфографії і синтаксису
  • покращує навички перекладу

А головне, можна сповна відчути емоційність та сприйняття подій твору саме автором, а не перекладачем, який все ж таки вносить в твір певні корективи. Додайте також розвиток та тримання в тонусі мозку, мислення, пам’яті.

Суцільна користь!

Бібліотека СумДУ пропонує чудову добірку художніх творів англійською мовою. Завітайте до нас і кожен знайде книгу собі до смаку: драму, любовний роман, детектив.

Для любителів класики пропонуємо книжкову серію «The Millennium Library», яка випускалася протягом 1998-2006 років видавництвом  Everyman’s Library. Серія складається з 180 томів творів як англійських авторів, так і найвидатніших світових класиків: Гомера, Конфуція, Шекспіра, Бронте, Стендаля, Хемінгуея, Фіцджеральда, Стейнбека. Це є єдиний видатний проєкт тисячоліття у Великій Британії, присвячений англійській мові та світовій літературі. 

А для тих, хто віддає перевагу цифровим книжкам, пропонуємо зазирнути на сайти електронних бібліотек:

BookRix – безкоштовні електронні книги, від класичних творів до книг авторів, які самостійно розміщують твори на даній платформі. Різноманіття жанрів: романтика, фентезі, трилери, оповідання, юнацька та дитяча книги. 

GoodReadsкнижкова соціальна мережа, яка не тільки допомагає занаходити книги, але і надає персоналізовані рекомендації щодо книг, дозволяє побачити що читають ваші друзі та створити власну віртуальну книжкову поличку.  

Loyal Books – безкоштовний сервіс, який забезпечує завантаження англомовних книг на ваші гаджети. Безліч форматів. Перевага ресурсу: можна одночасно слухати книгу і підглядати у текст.

ManyBooks – понад 50 тисяч художніх і документальних книг, які змушують сміятися, плакати, тримають на краєчку сидіння від захоплення та залишаються з нами ще довго після їх читання.

Project Gutenberg – найперша електронна бібліотека у світі у відкритому доступі! Основний фокус проєкту – класична література, яку щодня відцифровують тисячі волонтерів.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua