Дата публікації:
28 червня 2023
Кількість переглядів:
346
Поділитися:

За благодійної ініціативи компанії Luxoft в Україні з'явився застосунок для детального вивчення інтерактивної мапи України – Explore Ukraine. Застосунок розроблений на основі даних із відкритих джерел як безоплатний ресурс для учнів, студентів, дослідників та всіх охочих дізнатися більше про географічні особливості України.

Ініціатива допоможе ознайомитися з областями та містами України та стимулює до подальшого дослідження культури, історії та традицій України. 

Explore Ukraine має простий та зрозумілий інтерфейс, що дозволяє користувачам зручно переміщуватися мапою та відкривати нові місця. Основна особливість Explore Ukraine полягає у його інтерактивності та можливості відстежувати прогрес за категоріями. Користувачі можуть проходити тестування, щоб перевірити свої знання і побачити, наскільки добре вони запам'ятали матеріал. 

Вивчення історії України за допомогою інтерактивних карт є цікавим та ефективним підходом, який допомагає зрозуміти та уявити події та процеси, що відбувалися на території країни протягом віків. Такий підхід дозволяє створити візуальну інтерактивну мапу, яка доповнює історичні факти та події з географічним та просторовим контекстом. За допомогою тестування за категоріями користувач додатка зможе легко перевіряти, наскільки успішно засвоєний матеріал. 

Застосунок Explore Ukraine доступний українською та англійською мовами. Його можна використовувати на ПК і ноутбуках. Крім того, згодом планується розробка мобільної версії Explore Ukraine.

Будьте допитливі, при нагоді вивчайте та перевіряйте здобуті знання. Адже обізнаність про Україну  – сучасний тренд.


Luxoft — це українська компанія з розробки програмного забезпечення, входить до числа найбільших ІТ-компаній України. Є частиною компанії DXC Technology, що працює в  автомобільній, фінансовій, туристичній та медичній сфері тощо.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua