Дата публікації:
19 травня 2023
Кількість переглядів:
384
Поділитися:
 
Міністерство цифрової трансформації запустило наймасштабнішу національну платформу актуальних знань та навичок для українців – «Дія.Освіта». Це наступний етап проєкту Дія.Цифрова освіта, який стартував у 2020-му і був зосереджений на цифрових навичках і цифровій грамотності.
 
 
 
 
Мета платформи «Дія.Освіта» – заохотити здобувати нові знання, шукати роботу та вчитися нових професій протягом усього життя.
 
Сьогодні «Дія.Освіта» – це нові освітні серіали: від ландшафтного дизайну до баристи, від графічного дизайнера до пекаря, від проєктного менеджера до пакувальника. На платформі залишаються доступними освітні серіали із цифрової грамотності чи кібербезпеки. Абсолютно всі вони є безоплатними та доступними всім охочим.
 
Актуальні знання на «Дія.Освіта» викладені у форматі серіалів едьютейнмент-формату, мікронавчання з обов’язковими стоп-уроками, а обличчями курсів є експерти, відомі діячі та лідери думок. Користувач може вибрати персональну траєкторію навчання, щоб не лише лінійно навчатися, а й вирішувати, які серії з яких серіалів йому було б корисно пройти.
Платформа дозволяє змоделювати симулятором реальні завдання, які постають перед співробітниками в різних сферах. Тренажер імітує реальну робочу ситуацію і дає можливість випробувати себе в ролі фахівця, якого навчає. Після вибору відповідей експерт пояснить, яка з них правильна. Усі симулятори та серії створені провідними представниками галузі. Серед них технологічні компанії: Ajax SystemsEPAMCiklumЛУН, Stfalcon, SendPulse, UnitCity, Vaimo, SupportYourApp, SEO for Media; освітні ініціативи: Bazilik, Projector Creative & Tech Institute, Beetroot Academy; бренди одягу: Etnodim, RITO, Motrya; ресторанний бізнес: Lviv Croissants, «Сільпо», сайти з пошуку роботи: JoobleWork.uaRobota.ua.
 
Кожен освітній продукт фахівці із сучасної освіти та практики готували з урахуванням європейського порядку денного з навчання дорослих на 2021–2030 рр. — важливого документа, затвердженого Радою Європейського Союзу.
 
Можливості:
  • опанування нових професій та навичок;
  • навчання симуляторами з імітацією робочої ситуації;
  • персоналізоване навчання;
  • тест на профорієнтацію та Цифрограм
  • знайомитися з порадами "Дія.Освіта" — гайдами;
  • перегляд вебінарів та подкастів;
  • інтеграція платформи з найбільшими сайтами пошуку роботи Work.uarobota.uaJooble.
 
Освітні серіали орієнтовані на всі ключові цільові аудиторії будь-якого віку. Повний список професій та напрямів можна подивитися на сайті проєкту, цей перелік поповнюватиметься. Пріоритет становлять професії, що мають попит на ринку праці. Після успішного завершення навчання кожен отримує сертифікат, який можна додати в резюме. Крім цього, можна буде моніторити вакансії у своєму регіоні.

Увесь контент доступний англійською, тож там зможуть безоплатно навчатися іноземці й ті українці, які хочуть прокачати знання англійської мови.

Бажаєте дізнатись всі деталі про масштабне оновлення? Перегляньте відеозапис презентації платформи Дія.Освіта

Навчайтеся на оновленій платформі онлайн в будь-який час і в будь-якому місці – безоплатно і цікаво!

Запрошуємо Вас до Бібліотеки СумДУ – хабу цифрової освіти. Ми допоможемо вам навчатися та вдосконалюватися!


Платформу оновлено з ініціативи Міністерство цифрової трансформації України за підтримки Google та Фонд Східна Європа.
 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua