Дата публікації:
17 травня 2023
Кількість переглядів:
392
Поділитися:

18 травня відзначається Міжнародний день музеїв. Цього року Бібліотека Сумського державного університету зустрічає це свято виставкою "ЗАВІТАЛА!" талановитого сумського фотохудожника Сергія Малюка.

В експозиції представлено 41 роботу. На фото пора пробудження, пора любові, пора початку нових справ – чарівна весна. На зміну пейзажу з обкутаними снігом деревами приходять ніжні акварельні кольори.

«Весна – прозора. Весна – струнка. Весна – блакитноока та переважно багатоколірна. А тільки-но, була монохромною. Весну принесли ваші думки, пронизливі птахи та рух Сонячного кола. Не встигнемо й отямитись, а вже навкруги зелена ковдра, усіяна квітами, білі садочки та майбутня Перемога. Крізь довгі «ковідні» та військові роки до нас знову Весна ЗАВІТАЛА!»

Сергій Малюк народився та виріс в місті Суми. Закінчив Сумську дитячу художню школу.

Закінчивши у 1992 році інститут, працював інженером на малому підприємстві. Спеціальність за освітою: інженер-механік.

З 1994 по 2009 роки працював дистриб’ютором фірми «Kodak» у Сумській філії СП «Фокус». З 2015 року є членом Сумської обласної організації Національної спілки фотохудожників України. Нині (2023 рік) керує групою з виробництва медіаконтенту Сумського державного університету та з початку російського вторгнення є Головою Сумської місцевої організації Товариства Червоного Хреста України.

У творчому доробку автора 8 колективних та 4 персональних виставок.

Персональна виставка Сергія Малюка «ЗАВІТАЛА!» триватиме до 30 червня 2023 року в Літературній вітальні бібліотеки СумДУ.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua