Дата публікації:
07 жовтня 2022
Кількість переглядів:
568
Поділитися:

Щороку у другу неділю жовтня в Україні відзначається День художника. У цьому році він припадає на 9 жовтня. Художники – очі реальності. В мистецьких палітрах кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів.

До Дня художника в Літературній вітальні бібліотеки ми організували персональну виставку відомої сумської художниці Анни Черненко
«З Україною в серці».

Анна Черненко народилась в місті Суми. Закінчила Сумську художню школу. За професією – архітектор. Працює в техніці ілюстративної графіки.

«Через творчість намагаюсь бути турботливою – обійняти всіх, хто так цього потребує, подарувати надію та віру в нашу Перемогу!»

Створювати ці картини Анна почала одразу після початку повномасштабного вторгнення росії.

«На картинах зображені і радість за Україну, і гордість за українців, і той жах, який ми переживали. Тут є картини з Бучі, після обстрілу Охтирки. Навіть малюючи такі страшні переживання, все одно виходили якісь яскраві моменти про те, що все буде добре», – зазначила в інтерв’ю Анна Черненко.

Усього в експозиції представлено 21 роботу. Художниця співпрацює з поетами Сумщини, тому кожна робота доповнена поетичними рядками. Улюбленою роботою художниці є картина «Ой у лузі червона калина», на створення якої її надихнула відома українська патріотична пісня.

Відвідати виставку можна до середини листопада з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 16:00 у Літературній вітальні Бібліотеки СумДУ (Центральна бібліотека, БІЦ-204).

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua