Дата події: 2022-01-23
Цільова аудиторія: Викладачі / Науковці, Співробітники, Усі бажаючі
Місце проведення: Online
Тематика: Міжнародна діяльність, Наука
Локація: Online from Paris, France

 

Запрошуємо до перегляду оприлюднення Міжнародного звіту ЮНЕСКО та відкритої бази даних.
Подію присвячено до Міжнародного дня створення ООН. Звіт містить результати опитування, дані якого є основою для розроблення й просування інноваційних моделей навчання, що підтримають освітні системи у післяпандемійний період.
 
За даними ЮНЕСКО понад 90% всіх учнів постраждали від закриття шкіл під час COVID-19. Попри те, що у світі вже накопичено достатньо даних для визначення впливу пандемії на освітню систему, все ще недостатньо співставної на міжнародному рівні інформації, отриманої від безпосередніх учасників освітнього процесу, зібраної та обробленої на наукових засадах. Саме вона необхідна для оцінювання сучасних методів викладання та навчання.
Дослідження ЮНЕСКО фокусується на оцінці різних ситуацій в освіті під час кризи COVID-19. Фахівцями була зібрана інформація від урядів, керівників освітніх установ, вчителів та учнів, про те, як вони адаптувались до дистанційного навчання та наступного етапу відкриття. Йдеться про досвід таких країн, як Буркіна-Фасо, Данія, Ефіопія, Індія, Кенія, Російська Федерація, Руанда, Словенія, Уганда, Об’єднані Арабські Емірати, Уругвай, Узбекистан.
 
Під час опитування дослідники з’ясували наступне:
  • наскільки країни та школи були готові до дистанційного навчання під час закриття шкіл, а також під час наступного етапу відкриття;
  • як збої та різного роду заходи впливали на успіх дистанційного навчання;
  • як приймались управлінські рішення;
  • що необхідно для підтримки стійких систем освіти;
  • заходи щодо укріплення гендерної рівності та розширення прав і можливостей вчителів.
Дослідження пов’язане з 4-ціллю сталого розвитку, а саме – із забезпеченням інклюзивної та справедливої якісної освіти для всіх.
 
Мова: англійська.
 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua