НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ


 

Сканування та доставка документів

Бібліотека СумДУ пропонує нову безкоштовну послугу - сканування та електронна доставка документів.  До сканування доступні  статті, розділи книг, офіційні та нормативні документи.

Детальніше »


 

Нові статті з питань права

Інформаційний бібліографічний список «Юридична наука і практика» знайомить з новими статтями з питань права та юриспруденції, які надійшли до бібліотеки у лютому місяці 2021 року.

Детальніше »

 

   

ЮРИДИЧНА ОСВІТА


 

Атестація випускників правничих шкіл та моделі кваліфікаційного іспиту

Щороку юридичні навчальні заклади випускають на ринок понад 30 тисяч правників. Проте результати навчання випускників правничих шкіл залишаються низькими. Пропонуємо результати дослідження, яке мало на меті проаналізувати систему випускних іспитів правничих шкіл, виявити її проблеми та особливості, а також розробити можливі моделі єдиного кваліфікаційного іспиту для правничих спеціальностей.

Детальніше »


 

How lawyers can reengineer our profession from the bottom up

Молоді юристи, які вступають у професію, стикаються з певними проблемами недостатності знань, навичок та досвіду юридичної практики. Про редизайн юридичних навчальних закладів, зміну освітніх програм та кваліфікаційних іспитів, обов’язкові стажування, наставництво для юристів початкового рівня та інші кроки, які необхідні для укріплення фундаменту та вдосконалення юридичної професії вже сьогодні.

Детальніше»

 

   

ЗАКОНОДАВСТВО


 

Чому Україна легалізує криптовалюту не з того кінця

В Україні досі не врегульований правовий статус обігу криптовалют і вона продовжує залишатися напівлегальним ноу-хау для посвячених, далеким від масового прийняття. Але судячи зі ставлення українських законодавців до криптовалют, в найближчому майбутньому ситуація може змінитися. Як? Дізнайтесь з матеріалів статті.

Детальніше »


 

На які законопроекти очікує аграрний сектор

Важливе значення для укрїнської економіки має регулювання аграрного сектору. Наразі на увагу народних депутатів очікують 3 важливі ініціативи з різних аграрних галузей, які у разі їх прийняття матимуть суттєвий вплив на роботу компаній. Давайте розглянемо їх детальніше у розрізі окремих секторів.

Детальніше »

 

 

СУДОВА ПРАКТИКА


 

Використання електронних доказів з відкритих джерел у суді

З ростом популярності соцмереж і користувацького контенту у ресерчерів з'явилась можливість збирати і аналізувати електронні докази з відкритих джерел, не порушуючи закон про захист персональних даних. Яка роль електронних доказів у судовому процесі? Чи відіграють вирішальну роль записи у соцмережах, інформація з відкритих реєстрів, інтерв'ю у ЗМІ?

Детальніше »


 

Правовий висновок касаційного суду як інструмент судової практики

Поняття «правовий висновок», «правова позиція» Верховного Суду хоч і є досить уживаними, але так і не отримали належного закріплення у процесуальних кодексах. Незважаючи на низку наукових доробок, які розкривають сутність цих понять, серед науковців та практиків тривають дискусії як щодо доцільності їх законодавчого закріплення, так і змістовного наповнення.

Детальніше »

 

 

ДІДЖИТАЛІЗАЦІЯ


 

Диджиталізація кримінального процесу, що пропонує Президент

Суд у смартфоні, який пропонує створити Президент Володимир Зеленський, зовсім скоро почне розглядати Верховна Рада. Які ж новації  та зміни передбачає президентський проект закону (№ 1201—IX від 04.02.2021) стосовно диджиталізації кримінального процесу?

Детальніше »


 

Сучасна виконавча служба — це максимальний вихід у цифру

Про «вихід у цифру» як єдиний, безальтернативний шлях, який підтвердив свою ефективність, про оптимізацію та реформування виконавчої служби, приватних виконавців та якість проведення судових експертиз від заступника Міністра юстиції Украї­ни з питань виконавчої служби Андрія Гайченко.

Детальніше »

 

   

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua