НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ


 

Нові наукові статті з питань права та юриспруденції

Інформаційний бібліографічний список «Юридична наука і практика» знайомить з новими статтями з питань права та юриспруденції, які надійшли до бібліотеки у листопаді місяці 2020 року.

Детальніше »


 

Вебінар "Особливості архівування матеріалів в Репозитарії eSSUIR"

Бібліотека СумДУ запрошує 22 грудня на вебінар «Особливості архівування матеріалів в Репозитарії eSSUIR". Ви дізнаєтесь про самроархівування робіт та типові помилки при депонуванні матеріалів.

Детальніше »

 

  

 

Нове видання у фонді бібліотеки СумДУ

Матеріал подано відповідно до змісту навчальної програми дисципліни "Фармацевтичне право та законодавство" для студентів магістерського рівня вищої освіти, інтернів та слухачів курсів післядипломної освіти.

Детальніше »


 

Нове  видання у фонді бібліотеки СумДУ

Посібник систематизує інформацію з теоретичних питань цивільного процесуального права України та може бути корисним для студентів-правників, практикуючих юристів та всіх, хто цікавиться цивільним процесуальним правом України.

Детальніше »

 

   

ЮРИДИЧНА ОСВІТА


 

7 міфів про Концепцію розвитку юридичної освіти

Низка положень Концепції розвитку юридичної освіти сприймаються окремими спільнотами як дискусійні. У медіа регулярно "вкидають" різноманітні міфи, які розганяються в мережі, в тому числі і деякими знаними фахівцями у сфері права. Спробуємо розвінчати найпоширеніші з них.

Детальніше »


 

On Innovating Legal Education and Legal Services

Про сьогодення та майбутнє юридичної освіти, інновації та технології викладання права, юридичну практику та реформи законодавства від професора Школи права Університету Саффолка в Бостоні - одного з передових і потужного юридичних навчальних закладів США.

Детальніше »

 

 

ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА


 

Арештоване чи втрачене назавжди? 

Процедура накладення арешту на майно, хоч і здійснюється тільки за санкцією суду після відповідного розгляду клопотання, однак може бути реалізована стороною обвинувачення досить швидко після відкриття кримінального провадження, а отже навіть на початковому етапі досудового розслідування потребується швидка і ефективна "контрдія" сторони захисту.

Детальніше »


 

Дискреція та її межі

Багато років проблема дискреції привертає увагу вітчизняних і зарубіжних учених, юристів і практиків, які по різному розуміють сам термін, його види та межі. У світі існує багато доктрин щодо застосування меж дискреції. Більшість юристів погоджується з тією позицією, що дискреція в прийнятті рішень може бути не тільки у суб’єкта владних повноважень, але й у суду.

Детальніше »

 

   

 

Закон про віртуальні гроші: що нового пропонують?

2 грудня Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроєкт №3637 від 11.06.2020 «Про віртуальні активи», який передбачає легалізацію криптовалют, токенів тощо. Рішення парламенту викликало неоднозначну реакцію в суспільства та правників. Розібратися з його нюансами та зрозуміти мету закону допомогла Ілона Чута, членкиня Ради Комітету АПУ з питань телекомунікацій, інформаційних технологій та Інтернету.

Детальніше »


 

Шляхи прискорення досудового розслідування

В умовах сьогодення, учасники кримінального провадження, зокрема потерпілі з їх представниками, досить часто змушені стикатися з тотальним небажанням правоохоронців належно виконувати свої обов'язки. Відтак, адвокати, не бажаючи миритись з такою ситуацією та прагнучи досягнути бажаних клієнтом результатів, змушені вдаватися до використання найрізноманітніших шляхів до змушування правоохоронців якісно працювати.

Детальніше »

   

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua