НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ


 

Нові статті з питань економіки та бізнесу

Інформаційний бібліографічний список «Сучасна економіка. Проблеми та перспективи» знайомить з новими статтями з питань сучасної економіки, які надійшли до бібліотеки у січні -лютому 2021 року.

Детальніше »


Увага! Акція! Сканування та доставка документів

Бібліотека СумДУ пропонує нову безкоштовну послугу - сканування та електронна доставка документів.  До сканування доступні  статті, розділи книг, офіційні та нормативні документи.

Детальніше »

 

 
 

ВИКЛИКИ COVID-19


 

Споживацькі настрої українців у 2020 році 

63% українців зазначили, що карантин вплинув на їхні споживацькі звички. Звідки такі цифри? Із нового дослідження  аудиторської компанії Deloitte. Погортайте це дослідження, щоб розуміти ситуацію на ринку у часи COVID-19 та приймати обізнані бізнес-рішення.

Детальніше »


 

Що завадило бізнесу швидко адаптуватися до коронакризи?

Під час пандемії COVID-19 роботодавці зіштовхнулися з неочікуваною дилемою: як зберегти персонал та одночасно утримати бізнес на плаву? Центр економічної стратегії  організував онлайн-дискусію з цього питання та презентували свої рекомендації. 

Детальніше »

 

 
 

БІЗНЕС


 

Не проґавити шанс: які можливості подарувала бізнесу пандемія
 
Спікери панельних дискусій, організованих закритим клубом Best Version Club, стверджують: коронакриза не змінила світ, а прискорила його розвиток. Пропонуємо ознайомитися з  тезами учасників дискусій, які назвали п’ять створених пандемією шансів для українських бізнесменів.

Детальніше »


 

Ідеї для бізнесу 2021: свій бізнес в рік металевого бика

При створенні бізнесу головне — знайти таку ідею, яку буде цікаво розвивати вам і яка знайде відгук у клієнтів. Це легко сказати, але нелегко зробити. У даній статті ми допоможемо з'ясувати, з чого почати пошук бізнес-ідеї, і розглянемо кращі бізнес ідеї для запуску офлайн або онлайн бізнесу в Україні.

Детальніше »

 

 
 

ПІДПРИЄМНИЦТВО


 

Гид по франшизам: как выбрать торговую марку и начать бизнес
 
В этой статье предоставлена актуальная и подробная информация по подбору франшиз, четкий алгоритм совершения сделки и действенные советы по проверке франшизы перед покупкой.

Детальніше »


 

Що таке бізнес-процеси в підприємницькій діяльності?

Кожна сфера життя включає певні процеси. Ведення власної справи — не виняток. Бізнес-процеси є обов'язковою складовою для підприємств усіх масштабів і напрямів діяльності.

Детальніше »

 

 
 

ІНВЕСТИЦІЇ


 

Як інвестори оцінюють стартапи для інвестування
 
Бізнесмени, які вкладаються в стартапи, отримують прибуток набагато більший, ніж могли б отримати, вклавшись в інші фінансові інструменти. Щоб досягти цієї мети, інвестори дуже педантично ставляться до вибору стартапу. На що ж вони звертають увагу в першу чергу?

Детальніше »


 

Погляд з-за кордону: як залучити приватні інвестиції в  Україну

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) нещодавно опублікувала звіт, у якому окреслила перспективи приватних вкладень в інфраструктурні об’єкти. Mind вивчив документ та дослідив, як наведені дані «стикуються» з українськими реаліями.

Детальніше »

 

 
 

МАРКЕТИНГ


 

Що таке ребрендинг, цілі та етапи ребредингу
 
Одним із потужних маркетингових інструментів вважається ребрендинг. Грамотне проведення ребрендингу дозволяє створити новий образ компанії і її продукту в свідомості клієнтів, забезпечує простоту, доступність і легкість сприйняття політики компанії щодо споживача.

Детальніше »


 

Ринок інтернет-реклами в Україні. Чого чекати від 2021 року
 
Незважаючи на коронакризу, у 2020 році обсяг ринку інтернет-реклами в Україні виріс на 7%. Експерти пояснюють, чому зросла медійка і впав пошук, а також чого чекати від 2021 року. Adsider публікує найцікавіші факти з дослідження з коментарями учасників ринку.

Детальніше »

 

 
 

ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ


 

Ефект прозорих закупівель для країни
 
Ідеальну систему публічних закупівель, як і вічний двигун, побудувати дуже складно, принаймні в Україні. У 2020 році через систему Prozorro вдалося заощадити близько 43 млрд грн. Що змінилося в системі електронних закупівель за останній рік?

Детальніше »


 

Рік закупівель за процедурою COVID-19  
 
З початком пандемії кількість медичних закупівель через Prozorro стрімко зросла. Українським лікарням для боротьби з вірусом знадобилося все і відразу. Наприкінці березня урядовці запровадили процедуру закупівлі COVID-19. Що це і як вона працює? 

Детальніше »

 

 
 

УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТАМИ


 

Що важливо зробити бізнес-аналітику на старті проекту?
 
З чого почати і як не допустити помилок, які можуть привести проект до невдачі? Які кроки на початку підвищать ймовірність успішного закінчення? Як підготувати бізнес-аналітиків до реалій IT-проектів? Розставимо все по поличках.

Детальніше »


 

Як управляти складним проектом: інструкція для амбітних менеджерів
 
Хочеш навчитися складати «правильний» план комплексного проєкту й розуміти, що все йде по графіку? Спікер Олександр Крючков розповість, як максимально підготуватися до першого складного проєкту й вижити.

Детальніше »

 

 
 

ЕКОНОМІЧНА ОСВІТА


 

Експрес-курс по тайм-менеджменту
 
Цей безкоштовний  експрес-курс на платформі Udemy містить низку найефективніших  та дієвих прийомів тайм-менеджменту. За кілька лекцій ви дізнаєтеся, які прості принципи тайм-менеджменту можна впровадити, щоб  повернуи собі контроль над плином часу і своїми досягненнями.

Детальніше »


 

Основи фінансів та інвестицій
 
Чи існує альтернатива банківським депозитам у примноженні ваших заощаджень? Що таке ринок капіталів та як обрати надійного фінансового посередника? Прагнете одержати відповіді на ці питання? Тоді цей безкоштовний онлайн-курс на платформі  Prometheus  саме для вас!

Детальніше »

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua