НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ


 

Новинки друкованих видань у фонді бібліотеки СумДУ

Забезпечити впізнаваність бренда, збільшити продажі  цілком можливо за допомогою безкоштовних інструментів, наведених у книзі. Посібник містить  свіжі ідеї та покрокові інструкції щодо їх реалізації.

Детальніше »


Нові наукові статті з питань сучасної економіки

Інформаційний бібліографічний список «Сучасна економіка. Проблеми та перспективи» знайомить з новими статтями з питань сучасної економіки, які надійшли до бібліотеки у листопаді-грудні 2020 року.

Детальніше »

 

 
 

ВИКЛИКИ COVID-19


 

Ринок праці України: досвід карантину

Сегментом  української економіки, що не найбільше постраждав від COVID-19, є ринок праці. Економічна криза, викликана пандемією, зумовила різке скорочення попиту на ринку праці та поглибила проблеми притаманні типовому для України розподілу праці. 

Детальніше »


 

Турбота про клієнтів 2.0:  нові бізнес-технології у 2021 році?

Пандемія COVID-19 змінила світ та призвела до невизначеності, коли складно планувати і контролювати. Водночас нові виклики сформували нові можливості та ідеї для початку нової діяльності,   які визначають не тільки наше сьогодення, а й майбутнє.

Детальніше »

 

 
 

ФІНАНСИ


 

Пенсії на які ми (не) заслуговуємо: чи світить міленіалам старість в достатку

Без пенсійної реформи кожного українця чекає перспектива зустріти старість якщо не в бідності, то з прожитковим мінімумом. Що являє собою пенсійна система України та скільки отримуватимуть пенсіонери у 2050 році?

Детальніше »


 

Як зміняться курс долара-гривні, мінімальна зарплата і тарифи. Прогноз уряду до 2024 року

Зростання зарплати і тарифів для населення, ставка на заробітчан і стабільну гривню, величезні видатки на обслуговування державного боргу. Якими бачить найближчі три роки Кабмін?

Детальніше »

 

 
 

ІНВЕСТИЦІЇ


 

Депозити, акції  чи "під матрац". У що краще вкласти у 2021 році?

Куди краще інвестувати в буремні часи, щоб заробити або  зберегти заощадження. Які фінансові інструменти для цього підійдуть та яку дохідність вони можуть принести.  Існує безліч варіантів.   Головне – слідкувати за тенденціями на ринках і знати кілька базових правил. 

Детальніше »


 

Як інвестувати через венчурний фонд ?

В умовах кризи і рекордно низьких ключових ставок інвестори активізують пошуки кращої дохідності. У поле зору багатьох потрапляють венчурні інвестиції. Щоб вкладати гроші в стартап, не обов'язково бути досвідченим фінансовим фахівцем.

Детальніше »

 

 
 

МАРКЕТИНГ


 

Чому контент-маркетинг такий важливий під час пандемії?

Ваші майбутні успіхи починаються зараз, а не тоді, коли всі знов оживуть та почнуть робити теж саме, що й ви. Сьогодні — час створювати ваш успіх 2021 та 2022 року. І контент — всього лише один з інструментів для цього. Далеко не єдиний. Однак якщо ви займаєтесь маркетингом, то зараз для контенту саме час.

Детальніше »


 

Тенденції email-маркетингу в 2021 році

Щоб залишатися лідером в своїй ніші бізнесу, потрібно не боятися експериментувати, покращувати сервіс і шукати нові способи спілкування з клієнтами. Е-mail маркетинг залишається одним з кращих способів спілкування з аудиторією і перетворення передплатників в клієнтів. 

Детальніше »

 

 
 

ПІДПРИЄМНИЦТВО


 

Топ 4 найкращих стратегій розвитку малого бізнесу

Вистояти у важкі часи й пережити економічні спади малому бізнесу допомагають чіткий план дій і бізнес-стратегія. Стратегія бізнесу є фундаментальним елементом управління, який визначає конкурентні переваги, шляхи й можливості розвитку компанії на ринку на тривалий період.

Детальніше »


 

Як зареєструвати торгову марку?Практичні рекомендації 

Ви вирішили ризикнути і почати одну з найскладніших і багаторівневих ігор свого життя. Вам доведеться навчитися прораховувати ситуацію на кілька кроків вперед і захищати свій бренд. І ось кілька практичних рекомендацій щодо реєстрації торгової марки (ТМ) для тих, хто перебуває на стадії запуску своєї справи.

Детальніше »

 

 
 

ЕКОНОМІЧНА ОСВІТА


 

Маркетинг: розробка та продаж пропозиції цінності

Безкоштовний  онлайн-курс на бізнес-порталі mind познайомить вас з рішеннями теорії обмежень у галузі маркетингу та продажів, які відповідають за розробку і продаж пропозиції цінності. Ці інноваційні підходи перевернуть ваше уявлення про роль маркетингу у компанії.

Детальніше »


 

Національна онлайн-школа для підприємців

Як заснувати власне підприємство, отримати фінансування, просувати продукт та управляти командою навчать в онлайн-школі. Навчання відбувається на платформі «Дія.Бізнес»  у форматі безкоштовних освітніх серіалів. Щомісяця тут з"являтиметься новий курс, всі вони будуть безкоштовними.

Детальніше »

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua