НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ


 

Програмне забезпечення для обробки та аналізу даних

Скористайтеся можливістю безкоштовного доступу до програмного забезпечення з обробки та аналізу даних SAS® OnDemand for Academics. Виникнуть питання - є покрокова відеоінструкція.

Детальніше


 

Знайомтесь! Новинки видань

Книжкова колекція фонду бібліотеки СумДУ поповнилася новими виданнями з різних галузей, зокрема з ІТ та програмування. Серед представлених надходжень: монографії, підручники, навчальні посібники, художня література.

Детальніше

 

 
 

ІТ-РОЗРОБКИ. ІННОВАЦІЇ У СФЕРІ ІТ


 

Цифрова реальність, віртуальні візити до лікаря, хмарні рішення та жіночий спорт. Глобальний прогноз розвитку галузі високих технологій, медіа і телекомунікацій від «Делойт»

Компанія «Делойт» опублікувала 20-й звіт «Прогноз розвитку галузі високих технологій, медіа і телекомунікації» (ТМТ), в якому окреслено глобальні тенденції у цих сферах та їхній вплив на компанії та споживачів у всьому світі. 

Детальніше


 

Владислава Шевченко, Березень 17, 2021
«Забудьте про фідбек, ваша ідея — найкраща». Шкідливі поради про розробку IT-продуктів від продакт-менеджерів

Спікери конференції ProductCamp Kyiv Spring'21 - продакт-менеджери з SoftServe, Prom.ua, Parimatch Tech та TECHIIA Holding - в іронічній манері розповіли, які помилки треба точно допустити, щоб вбити технологічний продукт.

Детальніше

 

 
 

КАР'ЄРНІ МОЖЛИВОСТІ В ІТ-ІНДУСТРІЇ


 

Вікторія Губарева, Лютий 15, 2021
Хочу в ІТ: гайд для новачків

З якого боку краще увійти в програмування. Що робити, якщо з навичок користування комп'ютером в резюме тільки "Впевнений користувач Chrome". Але хочеться більшого. Як цього досягти?

Детальніше


 

Ірина Іпполітова, Березень 15, 2021
Project Manager в IT: хто він та скільки заробляє. Аналітика DOU

PM отримують нижчу зарплату, ніж розробники, але вищу за тестувальників. Частка жінок серед них вища, ніж у середньому серед ІТ-спеціалістів.

Детальніше

 

 
 

ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ


 

Березень 13, 2021
Штучний інтелект визначає діпфейки «по очах»

Вчені з інформатики університету штату Нью-Йорк у Баффало розробили інструмент, що автоматично визначає діпфейки серед портретів після аналізу відблиску світла в очах. Цей інструмент виявився ефективним на 94% при використанні портретних фотографій.

Детальніше


 

Февраль 15, 2021
Ученые нервничают: управлять сверхразумным ИИ будет невозможно

Ученые-компьютерщики, занятые в сфере теоретической информатики, считают, что человечество не сможет управлять сверхразумными машинами, когда они все-таки будут созданы. И это таит в себе большую опасность.

Детальніше

 

 
 

ВІРТУАЛЬНА РЕАЛЬНІСТЬ


 

Doreen Bogdan-Martin, Fеbruarу 17, 2021
What taking VR and AR mainstream means for sustainable development

For the privileged few, augmented reality (AR) and virtual reality (VR) have become commonplace, increasingly used in everything from entertainment and online commerce to healthcare. 

Детальніше


 

Березень 11, 2021
Марк Цукерберг пропонує смарт-окулярами боротися з глобальним потеплінням

Смарт-окуляри маоють дозволити людям віртуально телепортуватися в потрібне їм місце для проведення зустрічей та нарад. При цьому фізично вони залишатимуться вдома.

Детальніше

 

 
 

РОБОТОТЕХНІКА


 

Лютий 07, 2021
Boston dynamics – цирк високих технологій або вектор розвитку техніки?

Роботи з давніх часів лоскочуть уяву людини. Так-так, ідея штучної людини не нова, і з’явилася, як мінімум, у Стародавніх Греків. Згадаймо скульптора Пігмаліона, який закохався в статую, що згодом ожила.

Детальніше


 

Олена Щербань, Лютий 20, 2021
Не такі, як усі: Диво-роботи, що схожі на тварин - півня, сарану та медузу

Коли справа доходить до роботів, наукова фантастика змушує нас думати про двоногих машин. Але наступне покоління роботів може бути засноване на різних типах тварин: зміях, мухах, сарані та навіть восьминогах.

Детальніше

 

 
 

БІОМЕДИЦИНА


 

Февраль 04, 2021
Создан наноскоп на основе УЗИ

Исследователи из Делфтского технического университета разработали первый метод проверки концепции. В нем используется тот же принцип, что и при ультразвуковом сканировании при беременности, но в гораздо меньшем масштабе.

Детальніше


 

Анна Протопопова, Февраль 24, 2021
Искусственный интеллект в медицине: применение и перспективы

Искусственный интеллект уже водит машины, отвечает на звонки, пишет тексты и рисует картины. А как насчет медицины? Внедрение систем на базе ИИ – один из ключевых трендов современного здравоохранения.

Детальніше

 

 
 

КВАНТОВИЙ СВІТ


 

Юлія Александрова, Лютий 24, 2021
Квантові технології прискорюють пошук темної матерії

Дослідники по всьому світу побудували десятки детекторів в надії виявити темну матерію, зокрема один з цих – HAYSTAC. Але, попри десятиліття експериментальних зусиль, вченим ще належить ідентифікувати частку темної матерії.

Детальніше


 

Март 03, 2021
Квантовый мир: телепортация, сети на дронах и ионные ловушки

Несмотря на пандемию, разработки в области квантовых вычислений не прекращались: мировые ИТ-гиганты вкладывают огромные средства в создание собственных экосистем в этой сфере, страны продолжают создавать центры разработки квантовых компьютеров.

Детальніше

 

 

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua