Україна та світ | Освітній дайджест | 23 квітня 2024

  

НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ

Доступ до Higher Education Policy. Академічна спільнота Сумського державного університету має доступ до міжнародного наукового рецензованого журналу видавництва Springer Nature Higher Education Policy. Тематика журналу – важливі питання у сфері вищої освіти: аналіз розвитку у сфері забезпечення якості, академічна свобода, інституційна автономія, академічна кар'єра, фінансування вищої освіти тощо. Доступ надано завдяки членству університету в Міжнародній Асоціації Університетів.

30 квітня 2024 року відбудеться вебінар «Інформаційні ресурси з медицини: формування навичок пошуку та критичного аналізу інформації». У програмі заходу: огляд тематичних ресурсів з медицини: Elsevier Health, DynaMed, BMJ Best Practice та BMJ Learning, Physioplus, UpToDate, платформа електронного навчання ASH, бази видавництва Thieme, а також універсальних ресурсів та ресурсів відкритого доступу, що містять контент з медицини.

 

ВИКЛИКИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Скільки інженерів готуватиме Могилянка і чого бракує технічній освіті в Україні. Канал "Мейканемо" поговорив з Андрієм Глибовцем, деканом факультету інформатики НаУКМА про наболіле - технічну освіту. Через війну попит на випускників інженерних спеціальностей зріс в рази. Але чи зріс попит на технічні спеціальності в української молоді?

«Хочу, щоб освіта на 70-80% стала ринковою». Професійний CEO, колишній президент Kyivstar, а тепер – голова наглядової ради Національного авіаційного університету Петро Чернишов – гість нового випуску «Business Breakfast з Володимиром Федоріним» від Forbes. Дізнайтесь, як він бачить реформу вищої освіти в Україні.

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції. Що робити роботодавцю в умовах, коли брак кадрів посилюється, а кількість викликів зростає? Докладати зусиль. Вкладати в те, щоб у майбутньому в його компанії були працівники. Інвестиції бізнесу в освіту є інвестиціями у власне майбутнє: працівників, підрядників та клієнтів. Про досвід США у розбудові державно-приватного партнерства в освіті читайте у матеріалі публікації.

 

ВСТУПНА КАМПАНІЯ

19 квітня розпочалась реєстрація для участі в єдиному фаховому вступному випробуванні для вступу на бакалаврські програми для випускників коледжів з аграрних наук, економіки та управління. Вона триватиме до 30 квітня. Зазначені вступники обирають БЄФВВ за бажанням, при цьому вони також обов’язково повинні мати результати ЗНО чи НМТ. Бал БЄФВВ буде їм враховано у формулі розрахунку конкурсного бала у разі проходження відповідного випробування. 

Вступні іспити в магістратуру у 2024 році. У публікації йдеться про особливості вступних випробувань, мотиваційного листа, індивідуальної усної співбесіди, на підставі яких відбуватиметься вступ до магістратури у 2024 році. Інформація складена відповідно до положень Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.

 

ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ ВИКЛАДАЧАМ

Digital skills playbook for educators. The report examines strategies for improving students' digital skills in the EU. To achieve this objective, it analyses the context of digital skills in the European Union and the current challenges. Next, it delves into digital skills using the European DigComp Framework as a roadmap while considering crucial aspects like ethics and sustainability. Lastly, it outlines practices for improving digital skills across various age groups and skill levels. The playbook also explores the supporting environment for digital skills, including professional development and the role of leaders.

Higher education and sustainability – Cultural diversity. In support of the global effort to achieve the Sustainable Development Goals, University World News – in partnership with global quality assurance provider ABET – is publishing a series of special reports on how higher education can best equip students with the skills, knowledge, and values needed to shape a sustainable future. This time, we focus on «cultural diversity».

 

 

 

Чи була корисною для Вас інформація?

  

 

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua