Україна та світ | Освітній дайджест | 14 червня 2022

 

НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ

 Відкриті освітні ресурси для академічної спільноти університету. Національна науково-технічна бібліотека Німеччини пропонує цифрові освітні ресурси та аудіовізуальні матеріали з різних галузей знань, таких як інформатика, математика, фізика, інженерія, хімія та ін., які доступні на її сайті багатьма мовами, зокрема українською.

 Інформаційний бібліографічний список "Сучасна наука та вища освіта"
 містить публікації з е-журналів, книг та статей з цих видань, які надійшли до бібліотеки СумДУ у лютому-травні місяці 2022 року.

 

РЕЙТИНГИ

 Оприлюднено рейтинг найкращих університетів світу за досягнення в галузі освіти та науки QS World University Rankings. До нього увійшли 11 українських закладів вищої освіти, серед яких і Сумський державний університет.

 Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence оприлюднив шістнадцятий академічний рейтинг українських закладів вищої освіти «Топ-200 Україна 2022». Сумський державний університет зайняв у ньому 6 позицію.

 

ВИКЛИКИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

 Як навчати в умовах повномасштабної війни, які виклики стоять перед системою освіти зараз і про те, на чому варто зосередитись у майбутньому - в інтерв'ю з головою комітету ВР з освіти та науки Сергієм Бабаком.

 24 червня 2022 року на онлайн-конференції «SYNERGY 2022 IT BUSINESS & IT EDUCATION: NEW HORIZONS» планують обговорити поточні реалії ІТ-освіти. Експерти та гості онлайн-події планують розглянути, як змінилися ландшафт і тренди в ІТ-галузі, які науки і навички будуть потрібні незалежно від військових подій, як отримати нову професію тощо.

 

ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ ВИКЛАДАЧАМ

 From Barely There to Fully Present: Three Ways to Improve Your Instructor Presence. How would your students rate your instructor presence on a continuum from "barely there" to "fully present"? If there’s a difference between your students’ perception and your perception of your instructor presence, you can improve your presence with some simple strategies.

 23 червня 2022 року відбудеться всеукраїнський науково-практичний онлайн-семінар "Авторське право в Україні: просто про складне". Завдання семінару: розібратись та пояснити, у яких випадках використання чужого авторського матеріалу буде допустимим та законним, а також які правила мінімізують ризики звинувачень в плагіаті або ж крадіжці об’єктів чужої інтелектуальної праці.

 

ВСТУПНА КАМПАНІЯ

 Вступники з тимчасово окупованих територій мають можливість не складати тестування, а пройти інші вступні випробування дистанційно. Детальна інструкція, важливі кроки та корисні контакти для вступу до українських вишів абітурієнтів із окупованих територій.

 Якщо вступник не встиг заповнити реєстраційну картку до 19 квітня, проте виявив бажання пройти тестування, він зможе зареєструватися та взяти участь у додатковій сесії НМТ. Покроковий алгоритм, що для цього необхідно робити.

 

Чи була корисною для Вас інформація?

  

 

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua