Україна та світ | Освітній дайджест | 27 вересня 2022

 

НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ

 Open Educational Resources для академічної спільноти університету. Бібліотека СумДУ створила на сайті бібліотеки розділ Відкриті освітні ресурси, де подано перелік сайтів та платформ, які надають вільний доступ до відкритих підручників та освітніх матеріалів з різних галузей знань від відомих вчених, видавництв та провідних ЗВО світу.

 

ОСВІТА В УМОВАХ ВІЙНИ

 Висвітлення інформації про заклад освіти в умовах воєнного стану. Законодавчі обмеження, конструктивні пропозиції та рекомендації щодо забезпечення прозорості діяльності закладів освіти без суттєвих ризиків для безпеки всіх учасників освітнього процесу від Освітнього омбудсмена.

 Військова агресія рф проти України створила багато проблем для галузі освіти, зокрема стала серйозним викликом для аналітичного й інформаційного забезпечення освітньої галузі. У статті надано аналіз воєнних ризиків, сформульовано низку пропозицій стосовно підвищення ефективності функціонування системи освіти під час дії воєнного стану та щодо повоєнного розвитку.

 

АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ

 Аналітичний центр «ОсвітАналітика» проаналізував і надав свої рекомендації щодо вдосконалення проєкту Закону України «Про академічну доброчесність», який був схвалений на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти 30 серпня 2022 року.

 Unicheck Україна та Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти запрошують на Форум академічної доброчесності, який відбудеться 4 жовтня 2022 року. На заході будуть розглянуті питання, як підтримувати академічну доброчесність у часи кризи та які методи можуть вплинути на її розвиток.

 

ВИКЛИКИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

 ІТ-ринок росте навіть під час війни, але спеціалістам бракує якісної освіти. На допомогу мали б прийти вищі навчальні заклади. Але, на жаль, їх нинішні підходи віддалено відповідають запитам та очікуванням ринку. Змінити це — реально. Як саме?

 Штучний інтелект в освіті – це не лише фантастичні голограми викладачів, які замінюють живих людей, чи роботи. Інструменти штучного інтелекту вже серед нас і поступово змінюють підхід до викладання в навчальних закладах та на курсах. Пропонуємо огляд освітніх технологій майбутнього.

 

Чи була корисною для Вас інформація?

  

 

 

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua