Україна та світ | Освітній дайджест | 01 листопад 2022

 

НОВИНИ БІБЛІОТЕКИ

 20 жовтня 2022 року Вчена рада університету затвердила Стратегію розвитку бібліотеки на 2023-2027 роки. В її основу покладено клієнтоорієнтований підхід, спрямований на якісну інформаційну підтримку науково-дослідної і академічної діяльності університету.

 Інформаційний бібліографічний список «Нові надходження» містить видання, які надійшли до бібліотеки СумДУ у ІІІ кварталі 2022 року. 

 

ВСТУПНА КАМПАНІЯ

 У 2022 році вперше в історії України масове вступне випробування проводили онлайн. Здійснити його та забезпечити відбір вступників до вітчизняних закладів вищої освіти дала змогу унікальна система, що була створена усього за три місяці в умовах війни. В Українському центрі оцінювання якості освіти оприлюднили офіційний звіт про проведення національного мультипредметного тесту –  випробування, що цьогоріч замінило ЗНО.

 

ФІНАНСУВАННЯ ОСВІТИ

 Investing in our future: quality investment in education and training. The final report of the expert group on quality investment in education and training identifies those education policies that have the potential to boost education outcomes and equity while improving the efficiency of spending. 

  

ВИКЛИКИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

 8 листопада 2022 року відбудеться ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті Болонського процесу. Відновлення: виклики, підходи та інструменти». Захід має на меті розвинути компетентності щодо відновлення вищої освіти в Україні, спрямовані на забезпечення та удосконалення якості, та виробити відповідні рекомендації.

 Genesis Academy провела опитування про ставлення молоді до освіти, майбутньої роботи та навчальних програм. 84% українських студентів вважають, що навчаються за актуальними спеціальностями, 95% - шукають додаткове навчання на відкритих платформах, 26% - працюють за спеціальністю паралельно з навчанням. Про інші результати  дослідження - у матеріалі публікації.

 

ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ ВИКЛАДАЧАМ

 Dynamic Visual Engagement Design Principles. This article discusses several critical visual design principles that must be considered for designing and developing an effective learning experience.

 

 

Чи була корисною для Вас інформація?

  

 

 

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua