Україна та світ | Освітній дайджест | 29 листопад 2022

 

АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ

 Новий випуск інформаційного бюлетеня «Академічна доброчесність» «Анонімно чи відкрито? Як рецензувати наукові статті?» присвячений темі нових підходів у рецензуванні рукописів наукових статей, що розвиваються як складова відкритої науки. Ви дізнаєтесь про відкритий формат рецензування, його складові і способи запровадження.

 Promoting academic integrity in a massive online master’s programme. Understanding why students cheat is key to preventing it. Not only that, but three key tips turn supporting integrity into an opportunity to foster culture rather than dish out punishment.

 

ВИКЛИКИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

 Як переорієнтувати навчання на нові виклики для України та що вже варто робити зараз, аби освіта стала одним з рушіїв розвитку економіки після перемоги України над загарбником, розповів керівник університетської програми GlobalLogic в Україні Євген Сакало.

 Освітня панель цьогорічного Київського міжнародного форуму була присвячена розвитку людського капіталу. Учасники заходу обговорили, що чекає на Україну після війни, як повертати українців додому, а головне — як освіта може цьому посприяти. З подробицями можна ознайомитися у відеозаписі панелі.

 

ВСТУПНА КАМПАНІЯ

 Реєстрація для участі в НМТ планується у квітні, тестування пройде у червні–липні 2023 року в межах основної та додаткової сесій, а тестові завдання укладуть згідно з програмами ЗНО з відповідних предметів – про ці та інші особливості вступної кампанії 2023 розповів Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

 Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону, який дозволить МОН провести вступну кампанію за аналогією із 2022 роком та організувати вступ до вишів у 2023 році за результатами мультипредметного тесту.

  

ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ ВИКЛАДАЧАМ

 Since 2020, there has been a huge spark in the growth of online education. But, have you ever pondered over the benefits of online teaching? Does online teaching really helps educators/teachers in some way? Below, you’ll read more about the advantages of online learning for teachers and some eLearning trends for 2023 that you must watch out for.

 12-13 грудня 2022 року відбудеться тренінг "Підготовка аналітичних документів". Ви дізнаєтесь про види та структуру аналітичних текстів, особливості їх написання, отримаєте універсальні поради та виконаєте практичні вправи щодо створення якісних аналітичних документів.  

 

 

Чи була корисною для Вас інформація?

  

 

Консультанти:

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua